LELKI EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA

LELKI EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA

„ A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert, ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is.”

Bagdy Emőke gondolataival köszöntöttek mindenkit október 10-én a LELKI EGÉSZSÉG VILÁGNAPJÁN a NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskolája és Kollégiumában.

A Lelki egészség világnapján érdemes megállni és elgondolkodni azon, hogy mi is a boldogság és boldognak érezzük-e magunkat. Tudunk-e örülni az élet apró örömeinek? Érzünk-e hálát valamiért? Pihenünk-e eleget? A szervező osztályok szerettek volna mindenkit segíteni abban, hogy a válasz a fenti kérdésekre, igen legyen.

Az első szünetben nevetésre bíztatták vicces videókkal a tanulókat és a tanárokat, a második szünetben mosolyvadászat volt. A smilek összegyűjtésében a 9. b osztály győzött. Díjazták az „Így segítünk mi!” plakátkészítő verseny legjobbjait is.

1. helyezett a 11. C osztály,

2. helyen végzett a 13. B osztály, a

3. hely a 11. B osztályt illette.

Segítő üzeneteket is olvashattak az érdeklődők az aulában. A harmadik szünetben a testi-lelki egyensúlyt szolgáló mediball sportággal ismerkedhettek meg a Spirit Sportegyesület Harmónia csoportjának jóvoltából. Ez a különleges mozgásforma az, „ahol az emberi szellem öntudatra ébred és felismeri önmaga igaz természetét” - hirdetik szórólapjaikon.
A délelőtt folyamán a kollégium alkotóműhelyében volt lehetőség relaxációra és masszázsra. Tanáraink számára pedig reflexológus szakember végzett állapotfelmérést.

Aki élt ezen a napon a lehetőségekkel, az közelebb kerülhetett a testi-lelki jóléthez és elmondhatta, hogy szép napja volt!

Dr. Balázsné Bódy Mária

#kapcsolódó

Hirdetmény - Általános iskola első évfolyamára történő beiratkozásról

Hirdetmény - Általános iskola első...

Beiratkozás: 2019. április 11-én (csütörtök) 8.00 - 18.00 óra és 2019. április...

Újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések megyénk kórházaiban

Újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések...

Újraindulnak a járóbeteg-szakrendelések megyénk kórházaiban