Ismét hazai pályán haraptak a „kis” Tigrisek!

Ismét hazai pályán haraptak a „kis” Tigrisek!

Az október 23-ai vasárnap Nyíregyházán is csendesen indult azonban 14 órától ismét kürtöktől, sípoktól és doboktól volt hangos a Tiszavasvári úti NYVSC pálya. Akik a környéken laknak már megszokhatták mivel a Nyíregyháza Tigers összes hazai mérkőzését ez jellemzi. Azonban most nem a nagyfiúk mérték össze erejüket valamelyik magyar elitligában játszó csapattal, hanem a „kis” Tigrisek bizonyíthatták ismét itthon, hogy érdemesek a Tigers névre és, hogy az ő mérkőzéseik is legalább olyan izgalmasak és fordulattal telik, mint a HFL mérkőzések.

Hullámhegy és hullámvölgy


Az U19-es csapat idén már játszott egy mérkőzést hazai pályán mikor a Budapest Cowbells junior csapatát fogadták és győzték le 34-13-ra. Aztán rá egy hétre Miskolcra utaztak ahol egy utolsó másodpercig kiélezett, hosszabbításba torkolló mérkőzésen maradtak alul 20-12-re a hazai Miskolc Steelers csapatával szemben.


Tigrisek és Kutyák egymás ellen


Az október 23-i napon ismét megtelt az NYVSC pálya lelátója, hogy kiderüljön ki is a jobb csapat. A Tigers nem titkolt szándéka az volt, hogy győzzön ezzel, egy lépéssel közelebb lépjenek a rájátszásba jutáshoz azonban a Bulldogok is győzelemre éhezve érkeztek a városunkba.

Az első negyed a vendégcsapatnak kedvezett, mivel a támadó soruk rögtön az első támadó sorozat végén megszerezte a mérkőzés első touchdown-ját azonban a két pontos kísérletet a hazai védők már meghiúsították. Ezután egymást követték a punt-ok, míg végül a ponttalanságot Tóth Gábor irányító pontos passza segítségével Salga Zsolt törte meg, aki ezzel egyenlített majd a hazaiak kétpontos kísérletét maga az irányító értékesítette. A hazai csapat védelme a kezdeti megilletődés után magabiztosan állta útját a Bulldogs támadó sorának így egyre jobb mezőnypozíciót biztosítva a Tigrisek offense-nek. A Tóth Gábor Erdélyi Áron duó összhangjának köszönhetően az offense hamar az redzone-ba találta magát ahol azonban harmadik kísérletre se sikerült TD-t kiharcolni, de Román Bálint magabiztosan értékesítette a field goal-t ami három pontot jelentett a hazaiak számára. A félidő vége előtt még a Tigers defense is villantott mikor kiváló védekezésnek köszönhetően safety-t harcolt ki és újabb 2 pontot téve fel az eredményjelző táblára. A második félidő ugyan úgy folytatódott, ahogy az első félidő abba maradt. A hazai csapat irányítója Tóth Gábor rendre pontosan passzolt elkapóinak, akik ezt meghálálva hamar az endzone közelébe juttatták a csapatot ahol azonban már nem adta ki kezéből az irányító a labdát, hanem saját maga jutatta a célterületre azt. A védelem továbbra is kiválóan helyt állt és kisebb megingásokkal, de végig dominálva rendre puntra kényszerítette az ellenfelet, míg végül a végeredményt Czecz András állította be egy szép elkapást követően. A két utolsó touchdown után Román Bálint magabiztosan értékesítette az extra pontokat így a lefújást követően a végeredmény 27-6 lett a hazai csapat javára.


Következő lépés


A nyíregyházi Tigrisek utolsó alapszakasz mérkőzésüket idegenben a Wanderers otthonában játsszák majd, ahol igazi rájátszás hangulat lesz mivel a mérkőzés végeredménye dönt majd, hogy ki jut tovább a keleti csoportból a rájátszásba.


Figyelem!


Aki kedvet kapott a sportághoz, esetleg maga is még U19-es korosztályú, várja a csapat szeretettel a bármelyik edzésére ahol, magukkal a játékosokkal edzhetnek a vállalkozó kedvű jelentkezők. Az edzések időpontjáról a Nyíregyháza Tigers facebook oldalán (https://www.facebook.com/nyhtigers) lehet tájékozódódni üzenet formájában.

 

-Erdélyi Áron

Fotók: Tamás Mercédesz 

#kapcsolódó

"Randevú a sportok királynőjével"

"Randevú a sportok királynőjével"

Bánkis képek egy atlétikaversenyről. Nézd meg Te is!

Extrém sportverseny Nyíregyházán

Extrém sportverseny Nyíregyházán

2020-ban már olimpiai sportág lesz a BMX freestyle. Kevesen tudják, de a magyar...