Révész Sándor & Závodi János a Continentál Arénában

Révész Sándor & Závodi János a Continentál Arénában

Az egykori legendás Piramis együttesből az énekes és a szólógitáros lép fel november 26-án Nyíregyházán, a Continentál Arénában. Révész Sándor és Závodi János tolmácsolásban eredeti hangon csendül majd fel néhány eredeti Piramis nóta. Olyan dalok, amelyek sohasem mennek ki a divatból, az üzenetük minden korosztálynak szól. Vendégzenekar: B-52.

A legendás rock együttesről, a Piramis együttesről így ír a wikipedia:

,,Az együttest Som Lajos basszusgitáros, Köves Miklós dobos, Závodi János gitáros alapították 1974-ben. Eleinte instrumentális zenében gondolkodtak, majd Gallai Péter billentyűs kapott énekesi feladatokat. A dobos Köves Miklós lett. Az ötödik tag Lévay Tibor billentyűs volt, majd kiválása után 1975-ben csatlakozott a Piramishoz Révész Sándor énekes, aki korábban a Generálban énekelt. Első kislemezüket a A becsület és a Szállj fel magasra! dalokkal 1976-ban adta ki a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat. Mindkét dal nagy siker volt. A zenekar nevét viselő első nagylemez 1977-ben jelent meg. A Metronóm '77 fesztiválon közönségdíjat nyertek az Égni kell annak, aki gyújtani akar dalukkal, ami aztán Karda Beáta fesztiváldalával közös kislemezen is megjelent.

A Piramis rövid időn belül Magyarország első számú kedvence lett a rockrajongók körében. 1978-as második albumuk megjelenése után minden koncerttermet megtöltöttek. A következő évben megjelent harmadik album az elődeihez hasonlóan százezer példány felett kelt el, de a kritikusok már fanyalgással fogadták az új dalokat. A Piramis sikerkorszakát a budapesti Ifjúsági Parkban 1979 őszén rögzített A nagy buli című koncertlemezük zárta le. 1980-ban Nyugat-Európában megjelent egy angol nyelvű Piramis album 9 számmal az első három nagylemez dalaiból..."

Vélhetően ezek is dalok, egykori hatalmas slágerek is elhangoznak majd a nyíregyházi koncerten.

Becsület


Szállj fel magasra!


Kívánj igazi ünnepet


Forrás

#kapcsolódó

Októberi programok a VMKK-ban

Októberi programok a VMKK-ban

A Váci Mihály Kulturális Központ és tagintézményei októberben is színes programokkal...

Jégkorszak költözik a múzeumba!

Jégkorszak költözik a múzeumba!

A Magyar Természettudományi Múzeum Vándorkiállítása érkezik Nyíregyházára!