NYÍREGYHÁZI FIATALOK HALLOWEENJA

NYÍREGYHÁZI FIATALOK HALLOWEENJA

Az ősi kelta hagyományból nemzetközi ünneppé nőtt Halloween egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Az utóbbi hetekben a nyíregyházi üzletek is megteltek a kreatívabbnál kreatívabb jelmez-, és sminkötletek kellékeivel, a piactér standjai pedig faragásra váró tököktől roskadoztak. És, hogy ez mennyire volt hatással a város diákseregére? Lássuk!

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban már egy hete elkezdődött a Halloween, hiszen az őszi szünet előtti utolsó napon megtelt az iskola vámpírokkal, zombikkal és boszorkányokkal. A sulis jelmezverseny azonban sok diáknak nem volt elég, október 31-re is terveznek programot. Így van ezzel Kovács Kitti (14) is, aki egy beöltözős buliban fog részt venni. Barátnője, Salamon Eszter (14) ijesztő, halloweenes szendvicsek és finomságok készítésével tervezi még hangulatosabbá tenni az estét, Borbás Zsófi (14) pedig mint minden évben, útnak indul társaságával, hogy minél több cukorkát gyűjtsenek össze. – Az utóbbi néhány évben már próbálkoztunk a „Csokit vagy csínyt!” hagyományt becsempészni a halloweeni bulinkba, de nagyon kevesen nyitottak erre sajnos – mesélte Zsófi.

 


Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium két diákja, Lippai Virág (13) és Lakatos Jázmin (12) töklámpást fog faragni október 31. estéjén, így emlékeznek meg a kísérteties hagyományokról.  Hozzájuk hasonlóan az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium padjait koptató Gulácsi Krisztián (13) is tökfaragással fogja elfoglalni magát, akárcsak az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói, Borók István (14) és Zólyomi Zsombor (14). – Kicsit furcsa ünnep a Halloween, de a töklámpások nagyon klasszak! Mi is fogunk készíteni ilyeneket a családdal és barátokkal, ijesztő és hagyományos formában egyaránt. Szerencsére az interneten nagyon sok jó ötletet lehet találni – árulta el István.

 

Érezzétek jól magatokat Ti is Halloween éjszakáján!

 

(Fotóink illusztrációkat tartalmaznak - nagyrészt.)

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó

NYÍREGYHÁZA LETT A NÉPTÁNC FŐVÁROSA!

NYÍREGYHÁZA LETT A NÉPTÁNC FŐVÁROSA!

Szerda este megkezdődött a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál. Nyolc országból...

MIÉRT AJÁNDÉKOZUNK KARÁCSONYKOR?

MIÉRT AJÁNDÉKOZUNK KARÁCSONYKOR?

Ma már szinte egybefonódott a Karácsonnyal az ajándékozás gyakorlata. De mégis...