HOROSZKÓPOK ÉS KUTYÁK – 2. RÉSZ

HOROSZKÓPOK ÉS KUTYÁK – 2. RÉSZ

Folytatjuk a csillagjegy alapú kutyaválasztási tanácsadást, és akik most következnek – az oroszlánok, szüzek, mérlegek illetve skorpiók.

AZ OROSZLÁN ÉS KUTYÁJA

 

Az Oroszlán szülött is szeret kutyát tartani, ám a kutyájától jó szolgálatot, és királyi magatartást vár el egyszerre. A kutyák közül is azokat választja ki tehát, melyeknek megjelenése királyi. Az oroszlán szülött kutyája általában nem túl okos, és nem is valami következetes nevelésben részesül, de nagyon szereti őt a gazdája és minden farkbillentésére igen büszke.

 

A nagy testű kutyák, különösen a német dog és a dán dog tetszenek az Oroszlán jegyűnek, mivel ezek a hatalmas kutyák erőt sugároznak és tiszteletet parancsolnak. Ilyen fajta még a hazánkban egyre népszerűbb ír farkaskutya is. Az Oroszlán hölgyeknek javasolható még a csau-csau. Oroszlános megjelenése, attraktív és könnyen kezelhető bundája, és aktív természete igazán illeszkedik az Oroszán hölgyek temperamentumához. Az Oroszlán szülöttek kedvelik a szegecsekkel kivarrott, extravagánsabb nyakörveket és a piros műbőr pórázokat.

 


A SZŰZ ÉS KUTYÁJA

 

A Szűz szülött imádja a rendet és a fegyelmet, ezért az ő kutyája az, amelyikkel a téren a többi kutyás példálózni szokott: „Bezzeg a Szűz szülött kutyája! Az tudja ám a mórest!” Mivel a lakásának tisztaságára igen kényes – főleg a Szűz férfi! – általában rövid szőrű és jól tanítható kutyát választ. A dalmata például nagyon jól illik hozzá, ezt igen gyakran választja is, mivel gyermekei is kedvelik ezt a 101 kiskutyából jól ismert állatot.

 

A border collie szintén a Szűzhöz való, mert kiválóan tanítható és nagyon okos munkakutya. Jó társ még a Szűz férfiaknak a német juhász is, mivel a legjobb munkakutyák egyike, kiválóan tanítható és könnyedén veszi az összes munkavizsgát. A Szűz szülött kutyájának nyakörve és póráza általában természetes anyagból, tiszta, natúr bőrből van.

 


A MÉRLEG ÉS KUTYÁJA

 

A Mérleg imádja a szépet. Uralkodó bolygója a Vénusz, így olyan kutyát választ, amely nem csupán okos, de reprezentatív megjelenésű is. A Mérleg kutyája általában kissé szertelen, de kedves jószág. A Mérleg szívesen szépítgeti, fésülgeti a kutyáját, közben kedveskedik neki, és társaságba, kutyafodrászhoz is szívesen hordja kedvencét. Hozzá illő kutyafajták a yorkshire terrier, öntudatos, ám igen kedves kutya, ráadásul szeret csatot hordani a hajában, amit főleg a Mérleg hölgyek kedvelnek.

 

A Mérleg szülött mindenféle szetterrel igen jó barátságot köt, az angol szetter és az ír szetter különösen illenek a mérleghez, mivel szívesen mozognak, és szeretnek szépek lenni, de jól érzik magukat a lakásban is. A Mérleg általában szép nyakörvet választ a kutyájának, finom anyagból készülőt.

 


A SKORPIÓ ÉS KUTYÁJA

 

A Skorpiók vagy utálják, vagy imádják a kutyát. Ha a kutyaimádók közé tartoznak, akkor előfordul, hogy egynél több kutyát tartanak. Gyakori, hogy kutyatenyésztővé válnak. A Skorpiók kedvelik a harcosabb jellemű kutyákat és igen jó kapcsolatot tudnak kialakítani olyan ebekkel is, melyek csak egy gazdához kötődnek igazán. Ilyen a dobermann, aki nagyon figyelmes, intelligens, és titokzatos, akárcsak a gazdája. A rottweiler is illik a Skorpió szülöttekhez, hiszen kiváló őrző-védő fajta, aki egy gazdát ismer el. A husky természetesen szintén a Skorpió szülöttnek ajánlható, hiszen titokzatos és nemes fajta. A Skorpió szülöttek általában korbácspórázt és fojtó nyakörvet vásárolnak a kutyáiknak, bár nem jellemző, hogy megütnék az állatot, hiszen erős jellemű emberek és egy pillantásuk elegendő hozzá, hogy a kutya viselkedése jó legyen.

 

Holnap a nyilasok, bakok, vízöntők és halak csillagjegyekkel folytatjuk kutyaválasztási tanácsadásunkat!

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

(Forrás: HarmoNet)

#kapcsolódó

Izgalmas koncert a Kölcseyben

Izgalmas koncert a Kölcseyben

A Debreceni Helyőrségi Zenekar zenélt a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium...