GloriaVictis, azaz tisztelet a hősöknek!

GloriaVictis, azaz tisztelet a hősöknek!

Zays csapatunk bejutott a GloriaVictis verseny budapesti középdöntőjébe, amelyre egy 3 napos nagyszabású kárpát-medencei magyarok ifjúsági találkozója keretében került sor.

Október 21-én, délután 4 órakor megérkeztünk Budapestre a Tulip-Inn Hotelbe (szemben a Fradi stadionjával). Bejelentkeztünk, aztán a Műszaki Egyetemre mentünk, ahol meghallgathattuk Hegedűs Endre és felesége lenyűgöző zongora előadását. Interjút készítettünk Halzl Józseffel, a Rákóczi Szövetség elnökével. Elnök Úr elmesélte nekünk, hogyan élte meg az 1956-os történéseket. Éppen akkor volt V. éves egyetemista és részt vett a Műegyetemről induló felvonuláson 60 évvel ezelőtt.

Később megcsodálhattuk a Gellért-hegyi Citadelláról az éjszakai fényekben pompázó Budapestet. Másnap, 22-én 10:00-től 12:00-ig került sor a versenyfeladatsor megírására a Műszaki Egyetemen. Délután részt vettünk az ünnepi megemlékezésen és a fáklyás felvonuláson. Megnéztük az '56-os történelmi helyszíneket (Rakpart, Bem-szobor, Műszaki Egyetem), este pedig ellátogattunk a Nemzeti Színházba, ami szintén gyönyörű volt. Október 23-án 10 órakor került sor az eredményhirdetésre.

A döntőbe sajnos nem jutottunk be, de a GloriaVictis verseny így is nagyszerű élményként szolgált mindhármunk számára. A csapat tagjai voltak: Molnár Brigitta, Varga Ildikó és Agócs Zsuzsa. Köszönjük a felkészítést és a budapesti idegenvezetést tanárunknak, Simon Miklós tanárúrnak.

Agócs Zsuzsa 10. c

Nyíregyházi Szakképzési Centrum
Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

#kapcsolódó

FELVESZI A HÁTIZSÁKOT A CANTEMUS

FELVESZI A HÁTIZSÁKOT A CANTEMUS

Nem mintha eddig nem lett volna elég fellépése a Nyíregyházi Cantemus Kórus...

Középdöntős lett a wesselényisek robotja szumoban

Középdöntős lett a wesselényisek robotja...

Második alkalommal rendezték meg a robotprogramozási versenyt a Békéscsabai...