36 ÓRÁS TÁRSASJÁTÉKOZÁS NYÍREGYHÁZÁN

36 ÓRÁS TÁRSASJÁTÉKOZÁS NYÍREGYHÁZÁN

Sikerrel zárult a 36 órás társasjáték, melyet hétvégén rendezett meg az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér. Közel harminc fiatal vett részt az akcióban, mely egy nagyratörő rekordkísérlet előszobája.

– A Plutónium Sárkány Társasjátékklub a korábbi diákirodánkban alakult meg két éve. Azóta egyre nagyobbak lettünk, már huszonhét rendszeres tagunk van. Nagyobb távlati célunk lett, hogy megdöntsük a világ leghosszabb ideig tartó társasjáték menetét, mely 60 óra 1 perc a Guinness Rekordok Könyvében. Azt mondtuk, ezt simán meg tudjuk csináljuk, viszont nem akartunk egy ekkora lépcsőfokkal kezdeni, ezért került megrendezésre ez a 36 órás társasjáték maraton – árulta el a rendezvény egyik szervezője, Szilágyi Gábor.

 

VILÁGREKORDRA TÖRNEK

 

Egy ilyen rendezvény kapcsán rengeteg szabályra kell figyelni, többek között egy játékkal csak egyszer lehet játszani, szünetre csak öt percre lehet kimenni, illetve mindenről naplót kell vezetni. – A tábla és a bábuk felállítása nem számít az időbe, egy asztalnál mindig mennie kell egy éles játéknak. Nálunk a legnépszerűbb társasok a Mansions of Madness és az Arkham Horror voltak, ez utóbbi egy hat órás játék, melyet gondolkodtató és kooperatív jellege miatt éjszaka játszottak a srácok. Ezen kívül rengeteg kártyajáték volt, és ami a legfontosabb, arra törekedtünk, hogy a fiatalok ne egymás, hanem a játék ellen játsszanak, ezáltal együtt gondolkodjanak – avatott be a részletekbe a játékokban szintén részt vevő Gábor.

 

 

Noha nem most élik virágkorukat a társasjátékok, még mindig jó néhány család szekrényében ott lapul egy-egy klasszikus, vagy épp modernebb darab. – Szerintem a társasjátékok fejlődésével olyan stratégiai képességeket igénylő darabok jelentek meg, melyek a problémamegoldó készségre építenek, szorult helyzetekbe viszik a játékosokat. Mindez fejleszti a logikát, segít az iskolai teljesítményben és remek kikapcsolódási lehetőség – mondta a szervező.

 

Reméljük, a 36 órás társasjátékozás népszerűségén és sikerén felbuzdulva a Plutónium Sárkány Társasjátékklub meg sem áll a Guinness Rekordok Könyvéig!

 

Farkas Fanni

Fotók: Trifonov Éva

#kapcsolódó

MÁR MOBILON IS VEHETSZ VONATJEGYET

MÁR MOBILON IS VEHETSZ VONATJEGYET

Egyszerűen és gyorsan válthatja meg belföldi vonatjegyét Vonatinfó mobiltelefonos...

Dél-Koreai élmények

Dél-Koreai élmények

Hazatért Dél-Koreából a Cantemus kórus. Szabó Dénessel beszélgetett Mikita...