SPORTHOROSZKÓP – 1. RÉSZ

SPORTHOROSZKÓP – 1. RÉSZ

Csillagjegyeink az élet minden részére kihatással vannak, legalábbis ezt állítja a HarmoNet. Ha kíváncsi vagy milyen testmozgást ajánlanak számodra az asztrológusok, olvass tovább. Íme a kos, bika, ikrek, rák és a sport.

A KOS ÉS A SPORT

 

A Kos hajlamos az önérvényesítésre, de könnyen elfeledkezik másokról. Ezért legfőbb feladata az, hogy odafigyeljen a másik ember igényeire is. Ne akarjon mindenáron győzni. A csapatjátékokban erősen fejlesztheti jellemét, ajánlható számára minden olyan sport, ahol a csoportszellem közös győzelemhez vezet.

 

Szüksége van arra, hogy energiáját kiadós, intenzív fizikai tevékenységgel levezesse. Neki mindenképpen sportolnia kell. Kocogás, futás, atlétika, erőgyakorlatok mind alkalmasak erre.

 

Javasolt sportok: kosárlabda, foci, kézilabda, hegy- vagy falmászás

 

 

A BIKA ÉS A SPORT

 

Ha jógázni kezd, a biztonságot, nyugalmat, mozdulatlanságot, ellazultságot, harmóniát keresi. A földdel és a levegővel egyaránt kapcsolódó sportok illenek hozzá. Vonzódik ugyan a sportszerekhez, de inkább a mindenséget választja. Ő az, akit a szép sportszerek vonzanak egy-egy sportághoz.

 

Mozogjon sokat, lehetőleg szabad levegőn.

 

Javasolt sportok: atlétika, gyűrű, vagy az extrém sportok közül kötélugrás

 

 

AZ IKREK ÉS A SPORT

 

A koncentrációt és összeszedettséget jelentő sportágakban jeleskedhet a legjobban, ezek formálják jellemét. A kíváncsiság hajthatja a jógához, mint minden egyébhez. Eleinte új sportot vagy tornát lát benne, bár a jóga valójában több, mint torna. Később a belső csendet keresi és csapongó gondolatokkal teli elméjének kiüresítését.

 

Mivel az Ikrek szétszórt természet, legfőbb feladata a figyelem összpontosításának elsajátítása. Csak akkor kezdjen bele egy újabb foglalatosságba, ha az előzőt már befejezte.

 

Javasolt sportok: lövészet, karate, íjászat, sakk, tenisz, pingpong, gyaloglás, futás

 

 

A RÁK ÉS A SPORT

 

A nedves jegyű, Hold dominanciájú Rák kedveli a nedves sportokat, de alapjában véve eléggé kényelmes természetű. Szeret otthon ülni, és olyan sportokat végezni, ami nem túl megterhelő. Fantáziáját megragadja a jóga körüli titokzatosság, a spirituális irányzatok neki valók.

 

Mivel a Rák szülött minden megnyilvánulását érzései és hangulatai irányítják, legfontosabb feladata a sportban érzelmeinek szabályozása.

 

Javasolt sportok:      úszás, röplabda, strandröplabda, szobakerékpározás és minden otthon tartható eszközzel végzett sport

 

Cikkünk holnapi folytatásában az oroszlán, szűz, mérleg és skorpió jegy szülöttei tudják meg, milyen mozgásformát is ajánlanak számukra a csillagok.

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

(Forrás: HarmoNet)

#kapcsolódó

Az idei évtől minden diák ingyen jut a tankönyvekhez

Az idei évtől minden diák ingyen jut...

Az idei évtől minden diák ingyen jut a tankönyvekhez

Kis színészek évzáró előadása

Kis színészek évzáró előadása

Évzáró előadáson mutatták be a Hang-Szín Tanoda kis és középső csoportosai,...