SPORTHOROSZKÓP – 3. RÉSZ

SPORTHOROSZKÓP – 3. RÉSZ

Az asztrológiai sporttanácsadás utolsó részében jöjjenek a nyilas, bak, vízöntő és halak csillagjegyek – és a hozzájuk passzoló mozgásformák.


NYILAS

 

Fontos a figyelem összpontosításának elsajátítása, mert a nyilas hajlamos a szétszórtságra. A nyilasokat ne zárjuk be tornaterembe, engedjük szabadon. Imádni fogja a nyílt terekhez kötődő sportokat.

 

Ha nagyon belelkesedik, akkor a jóga testhelyzeteket sportnak, a jóga elméletét pedig vallásnak tekinti. Jól teszi, ha önmagába mélyed, és mindenekelőtt saját belső valójában igyekszik megteremteni a harmóniát. Vonzzák a motorok és vitorlások.

 

Javasolt sportok: lovas íjászat, a lovaglás minden alfaja, triatlon, tájékozódó futás, és bármi olyan sportág, amit a szabadban űzhetnek

 

 

BAK

 

A lehető legmagasabbra akar feljutni. Az önfegyelmet és a koncentrálást nem kell megtanulnia, mert ezekkel együtt született. A versenyzés, a kihívás a célratörő bak szülöttnek maga a menny. Elsősorban versenysportokat űz, de a jógában is célt és hivatást keres.

 

Feladata az, hogy elengedje makacs ragaszkodását a materiális világ dolgaihoz és elinduljon szellemi irányba is. Lényeges, hogy megtanulja igazán elengedni magát.

 

Javasolt sportok: versenyzés bármilyen sportágban, mivel különösen kitartó, ezért nincs is olyan sportág, amit ne vinne tökélyre

 

 

VÍZÖNTŐ

 

A vízöntő szülöttet az érdekes, a különleges, a meglepő vonzza. A különleges sportok és extrém helyek éppúgy vonzzák, mint a nem szokványos, művészi, vagy nagyon elvont táncok. Bármit kipróbál, ami eltér a szokványostól, és módot ad az önkifejezésre.

 

Gyakran közösséget, társaságot keres jógázó csoportokban. Jóga feladata az elméletek átvitele a gyakorlatba és a másokhoz való alkalmazkodás.

 

Javasolt sportok: különleges táncok, mint a hastánc, vagy az indiai templomtánc, a harcművészetek mindegyike, tai-chi, extrém sportok, evezés, motorcsónakozás

 

 

HALAK

 

A halak jól ismeri az érzékfeletti világot, hisz szinte állandóan a félálom állapotában létezik, ahonnét mindkét dimenzió látható, az ébrenlét és az álom egyaránt. Ha jómódú, akkor valami drágább sportot űz, de ha elveszíti vagyonát, akkor sem hagyja abba a mozgást, mivel az egyszerű erdei kocogás is elegendő számára.

 

Nem feltétlen társas sportok vonzzák. Nagyon sok halak szülött úszik és fut, mivel ezek a viszonylag monoton, meditatív sportok lehetőséget adnak arra, hogy elmélyülhessenek.

 

Javasolt sportok: futás, úszás, kerékpározás, evezés, síelés, sífutás

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

(Forrás: HarmoNet)

#kapcsolódó

Otthonteremtési kedvezmény – Akár 25 millió lehet a vissza nem térítendő összeg

Otthonteremtési kedvezmény – Akár 25...

Július elsejétől már használt lakás vásárlására is igényelhető a csok mellé...