VASS LAJOS NAGYDÍJJAL JUTALMAZTÁK A NYÍREGYHÁZI DIÁKLÁNYT

2016.11.15.
A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákja, Barna Anikó (17) számos sikere után egy újabb díjat zsebelt be, mégpedig a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében. A fiatal tehetséget Vass Lajos Nagydíjban részesítette a zsűri, és ez még csak a kezdet, hiszen a kilenc éve citerázással foglalatoskodó lány minél több versenyen szeretne részt venni, hogy megismerjék nevét a szakmabeliek.

– A Vass Lajos Népzenei Versenyre való felkészülés két évig tartott, mivel ez a megmérettetés három fordulóból állt. 2015 elején Mándokon, az elődöntőn Arany Fokozatot kaptam, így juthattam tovább a 2016 májusában Berettyóújfaluban megrendezett középdöntőre, ahol Kiemelt Aranyban részesített a zsűri. Ennek köszönhetem, hogy eljutottam 2016 novemberében Budapestre a Kárpát-medencei döntőbe – emlékezett vissza a fiatal lány.

 

 

Anikó azt is elárulta, nagy izgalom övezte a megmérettetést, hiszen az országhatáron túlról is érkeztek résztvevők. – A budapesti döntőn a középdöntőn már sikeres összeállításomat játszottam, ami nem más, mint Takács Józsefné játéka nyomán a Szentlőrinci citeramuzsika. Az ifjúsági korosztályban minősültem, ahol voltak énekesek, hangszeresek Erdélytől Dunántúlig. Ezen a Kárpát-medencei döntőn már minden továbbjutó ért el valamilyen eredményt. Ez lehetett Nívódíj, Kiemelt Nívódíj, vagy a Vass Lajos Nagydíj. Én sikeresen megkaphattam a Vass Lajos Nagydíjat, felkészülésemet Dragony Gábor segítette, aki a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban is tanít engem – mesélte a nyíregyházi diáklány.

 

 

Nincs megállás, Anikó hamarosan újra színpadra áll, november 19-én újabb versenyen méretteti meg magát Dévaványán – szurkoljunk neki Mi is!


Ha érdekel honnan indult a fiatal lány, és miért szeretett bele a citerázásba, IDE kattintva megtudhatod.

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet