Csodák Bűvösvölgyben

Csodák Bűvösvölgyben

Októberben az Eötvös Gyakorlóiskola 7. évfolyamos tanulói Bűvösvölgyben jártak, ahol elsajátíthatták a tudatos médiahasználat alapjait. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásának köszönhetően a gyakorlóiskola - az elmúlt két tanévet is beleértve - közel 250 tanuló látogatását szervezte meg, akik térítésmentesen utazhattak Budapestre, hogy élményekben gazdag foglalkozások keretein belül szerezhessenek ismereteket a média izgalmas világáról.

Októberében egy csodás napot töltöttünk Budapesten, a Bűvösvölgy Médiaértés - oktató Központban. Kilencfős csoportokban végeztük az izgalmas feladatokat, az ottani animátorok útmutatásával. Szerkesztettünk újságot, készítettünk rádióműsort, reklámot, híradót, nyomoztunk egy bűnöző telefonjáról. A legizgalmasabb a filmforgatás volt mindannyiunk számára. Nagy türelemmel válaszoltak számtalan kérdésünkre, használható és tanulságos információkat szereztünk. ( Tóth Virág 7.b )

A diákok tapasztalataikat és élményeiket megosztották Gál Mónikával, a KARC FM egyik szerkesztőjével is, aki interjút készített a tanulókkal, miközben a médiaértés-oktató központ munkájáról, az oktatásban és a médiatudatosság kialakításában játszott szerepéről készített átfogó riportot.  

http://karcfm.hu/archiv/spajz-buvosvolgy/


Nagy Angelika

#kapcsolódó

VIDOR MOBIL APPLIKÁCIÓ

VIDOR MOBIL APPLIKÁCIÓ

Ettől az évtől a VIDOR Fesztiválra készülődők és a Nyíregyházára érkezők tájékoztatását...

Szabó Zsófi: „Szigorúan vesszük az önkéntes karantént"

Szabó Zsófi: „Szigorúan vesszük az...

Szabó Zsófi: „Szigorúan vesszük az önkéntes karantént"