Konferencián az Eötvös tanárai

Konferencián az Eötvös tanárai

Vezetőpedagógusok és szakmódszertanosok országos módszertani konferenciáján vettek részt az Eötvös Gyakorlóiskola tanárai.

A konferenciát 2016. október 14-15-én, Szekszárdon tartották „Hagyományok és újítások a köznevelésben és a gyakorlati képzésben”címmel A konferencia két napja alatt öt szekcióban 90 előadás hangzott el. Ezek az előadások, bár különböző tantárgyak tanításának lehetőségeit elemezték, megegyeztek abban, hogy az X, Y, Z és alfa generáció együttes iskolai jelenléte miatt a tanítási módszereket állandóan igazítani kell a tanítványok igényeihez. A hagyományos módszerek előnyeit megtartva a tanároknak meg kell ismerniük és fel kell használniuk tanítványaik technikai tudását, élni kell az internet, az iPAD, az okostelefon stb. nyújtotta lehetőségekkel. A konferencia résztvevői bemutatták, hogy megfelelő programokkal, projektekkel, a tanítás és a tanulás „játékosításával”, új módszerek kidolgozásával és alkalmazásával meg lehet nyerni a tanulókat a tudáselsajátítás ügyének.

Az Eötvös Gyakorlóiskola tanárainak előadásai:

Jeneiné Novák Erzsébet - Dr. Komáromi István: Sajátos nevelési igényű középiskolás tanulók fejlesztése

Molnár Ágnes: Az ének-zene oktatás jelenkora – Hogyan tudjuk élménnyé tenni a monoton gyakorlást

Dr. Pethőné Zatureczky Tünde: „Mondd, te kit/mit választanál?” A dilemmavita módszerének hasznosítása az oktató-nevelő munkában

Sarka Lajos: Játékos kémiatanítás – kémiai játékok

#kapcsolódó

Barbi két kemoterápia között lánybúcsúra és esküvőre készül

Barbi két kemoterápia között lánybúcsúra...

Barbi két kemoterápia között lánybúcsúra és esküvőre készül

Roadshow az Aranyban

Roadshow az Aranyban

Az OTP Fáy András Alapítvány és a nyíregyházi OK Oktatási Központ szervezésében...