Új eszközök az Aranyban

Új eszközök az Aranyban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában elindította „A Sport Legyen a Tied!" programot . A Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával útnak induló Program első évében további együttműködői voltak az egyes látvány-csapatsportok valamint az egyes, ún. kiemelt sportágakat képviselői közül, az EMMI SFÁT által kiválasztott 10 országos sportági szövetség.

„A Sport Legyen a Tied!" program fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A Program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelyek átadása során a legtöbb esetben a helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre.A cél elérése érdekében a Program három, egymást erősítő pillérre állva, két ütemben került megvalósításra.

Az I. pillér. Megyei színtéren megrendezésre kerülő sportági bemutató eseménysorozat.A II. pillér. Iskolai színtéren megvalósuló sportági bemutató-sorozat.A III. pillér. Eszközcsomagok kihelyezése.

Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium a 3. pillérhez kapcsolódva az úszáshoz és a röplabdához kapott eszközöket. 

#kapcsolódó

Kilenc új áldozata van a koronavírusnak Magyarországon – Három férfi és hat nő hunyt el

Kilenc új áldozata van a koronavírusnak...

Kilenc új áldozata van a koronavírusnak Magyarországon – Három férfi és hat...

A SZÓLÁSSZABADSÁG BAJNOKA NYÍREGYHÁZÁN

A SZÓLÁSSZABADSÁG BAJNOKA NYÍREGYHÁZÁN

Geert Wilders, akit a szólásszabadság bajnokaként is emlegetnek január 27-én,...