Egy hétig az erdő volt a tantermük

Egy hétig az erdő volt a tantermük

A Harangodi Erdészeti Erdei Iskolában töltöttek egy hetet az Eötvös Gyakorlóiskola 6.c osztályos tanulói, akik megismerkedtek az erdő- és vadgazdálkodás alapjaival, illetve megtanulhatták a természeti környezetben való viselkedés normáit és legfontosabb szabályait. Az erdei iskolai program nagyon népszerű, hiszen a diákok a gazdag növény- és állatvilággal rendelkező környezetben élményszerűen sajátíthatnak el természettudományos ismereteket. Az élményekben bővelkedő tanulmányi hétről Mező Dorottya készített rövid beszámolót.

Már az utazás előtt lázasan készülődtünk az erdei iskolai tanulmányi hétre. Egymás között kiosztottuk a hatalmas faház szobáit és megbeszéltük, milyen felszerelést viszünk majd. Izgatottan indultunk útnak és örültünk annak, hogy időnk nagy részét együtt tölthetjük a szabadban. Megérkezésünk után Peti bácsi eligazítást tartott, majd alaposabban szemügyre vehettük a környezetet.



Nagyokat túráztunk, közben különböző gombafajtákat és a vidékre jellemző növényeket, fákat ismerhettünk meg.  Kedden vettünk részt a leghosszabb túrán, amikor ellátogattunk a víztározóig. A héten kipróbálhattuk az íjászkodást, és Ilike néni segítségével még kenyeret is süthettünk. Edina néninek és Gábor bácsinak köszönhetően esténként közös programokat szerveztünk; kártyáztunk, filmet néztünk, játékos vetélkedőn bizonyíthattuk tudásunkat és leleményességünket. Sajnos hamar elérkezett a pénteki nap, amikor szinte csak a búcsúzkodásra maradt időnk. Köszönjük tanárainknak ezt a szép hetet!

 

Mező Dorottya

Eötvös Gyakorlóiskola

6.c osztály 

#kapcsolódó

Idén is kreatív tablók színesítik a kirakatokat Nyíregyházán

Idén is kreatív tablók színesítik a...

Idén is kreatív tablók színesítik a kirakatokat Nyíregyházán

Nemzetközi Pénz7 a Zrínyiben

Nemzetközi Pénz7 a Zrínyiben

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium centenáriumi évében olyan...