ÉDES KARÁCSONY

ÉDES KARÁCSONY

Különleges kiállítással várja Nyíregyháza MJV Önkormányzata a városlakókat és a megyeszékhelyre érkezőket december 2-12. között.

Ismét megnyitja kapuit a Városháza! December 2-12. között az ingyenesen látogatható Édes Karácsony című kiállításon a „csodálatos csokoládé” lesz a főszereplő. Az Önkormányzat a tavalyi mézeskalács kiállítás után idén is egy igazán különleges és egyedi tárlattal ajándékozza meg az ünnepre készülő nyíregyháziakat és a városunkba látogató vendégeket.

A Farkas Elemér által alapított Budapesti Csokoládé Múzeum kiemelt darabjai érkeznek Nyíregyházára. A díszteremben felállatott kiállítási vitrinekben százéves csokoládékészítő és bolti eszközök, régi neves csokoládé gyárosok remekre sikerült termékei, csomagolásai, csokoládétörténeti emlékek láthatóak majd.

Ezen a kiállításon minden egyes tárgynak külön története van. Az „Édes Karácsony” című kiállításon a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma cukrász mesterei és tanulói is bemutatkoznak „ünnepi alkotásaikkal”, megmutatják tehetségüket. Öt négyzetméternyi „édes varázslat” Egy 110 cm átmérőjű adventi koszorút készítenek karamellből. Az óvodásoknak is kedveskednek, kedvenc mesefiguráik pl: Micimackó, Füles és barátaik is felbukkannak majd a díszek között. Só tésztából készült betlehem, grillázsból formázott karácsonyi hangulat jelenik meg a közel 5 m2-es bemutató asztalon, melyen helyet kap 4 db karácsonyi dísztorta, és 4 db kakaófestészeti technikával készített mesejeleneteket megidéző kép is. Nem kevesebb, mint 18 kg cukormassza, 25 kg cukor megmunkálásával készülnek el a kiállított alkotások.

Mesés karácsony


A fenyőfát is cukorba öltöztetik, melynek díszei több tucat tojásból készülnek. A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szabászai és asztalosai segítik a díszmunkák megjelenítését. Tíz nap alatt 4000 óvodást „varázsolnak el” a mesés karácsony világába. Egyik gyermek sem távozik üres kézzel a kiállításról. 80 kg liszt, 50 kg cukor, 40 kg barackíz, 16 kg kókuszreszelék, és 40 kg margarin felhasználásával készül számukra karácsonyi finomság. A kiállítás december 2-12. között hétköznap 9-től 19 óráig, hétvégén 10-től 19 óráig ingyenesen tekinthető meg.

Csoportos bejelentkezés: +36 20/435-0898

#kapcsolódó

Keep Floyding - Jótékonysági adománygyűjtő koncert

Keep Floyding - Jótékonysági adománygyűjtő...

Az adománygyűjtés célja olyan gyermekek segítése, akik nyitott szívvel születtek.

Kéry Péter előadása

Kéry Péter előadása

Az Értékes Esték programsorozat legújabb állomásán Kéry Péter filmrendező előadásán...