MŰVÉSZHOROSZKÓP – 1. RÉSZ

MŰVÉSZHOROSZKÓP – 1. RÉSZ

Sok esetben tapasztaljuk, hogy csillagjegyeink az élet szinte minden területére hatással vannak, a HarmoNet munkatársai legalábbis bizonyosan így gondolják. A kutyatartási és sporttanácsadás után jöjjön a következő sorozatunk, a Művészhoroszkóp!

A KOS ÉS A MŰVÉSZET

 

A Kos a kezdetet, a forrást, az élet tavaszi robbanásait jelképezi. Művészete a kezdet, az elindulás, az ébredés. Az erők kibontakozva kelnek életre, tele frissességgel, nagy feszültséggel.

 

Művészetének értelmét az erőkifejtésben, az erők felhasználásában látja, igyekszik kreativitását tevékeny irányba terelni, ezért hajlamos arra, hogy összegezett erők irányítója, mások vezetője legyen.

 

Merészen, nagy lendülettel vág neki a kifürkészhetetlen, tehát nem mérlegelhető feladatnak is. Úgy érzi, hogy művészete nem egyéb, mint a benne feszülő erők kifejtésére rendeltetett eszköz. Kreativitását a lendület, a kezdeményezőkészség, a küzdőkészség és az akaraterő hatja át. Nem szereti a bonyolult kérdéseket, a felmerülő kételyeket és ellenvetéseket, mindez csak eltereli az erőket a tettől, az eredményes tevékenységtől.

 

Kos művész: Leonardo da Vinci, Vincent Van Gogh, Gustave Moreau, Francisco Goya

 

(Salvador Dali)

 

A BIKA ÉS A MŰVÉSZET

 

Önkifejezése, kreativitása konkrét, gyakorlati alkotás. Lassan, nyugodtan, kitartóan dolgozik, semmi nem hozza ki a sodrából. Meggondolt, kimért, de határozott és kitartó tevékenység származik ebből.

 

Leginkább kitartás jellemzi, célratörő, ehhez kivételes ellenállóképesség párosul, s mindennek következtében igen nagy erőfeszítésekre képes, s legyőzi a mások számára leküzdhetetlen akadályokat is.

 

Művészi törekvése az anyagformálásra, formaalkotásra való hajlamot hozza felszínre, árad belőle a megbízhatóság, nyugalom és az egyensúly. Az anyagban ösztönzést talál, hogy azt formákba kényszerítse, és a szépség vénuszi elemével felruházza. Művészetében is fellelhető aprólékossága és türelme, a békés, egyenletes és egyensúlyra, ritmusra törekvő tevékenység.

 

Bika művész: Salvador Dali, Henri Rousseau, Gustave Boulanger

 

(Paul Gauguin)

 

AZ IKREK ÉS A MŰVÉSZET

 

Művészete az átalakulást, a változékonyságot, a kettőséget képviseli. Ez utóbbit illusztrálja az állatövi jegy jelképe is, a két iker – Castor és Pollux – egyikük halandó, a másik halhatatlan. Életeleme a mozgás és a sokoldalúság. A meglévővel szemben inkább az új, a még ismeretlen érdekli.

 

Egész erejével arra törekszik, hogy tevékenyen, mozgékonyan irányítsa érdeklődését minden felé, ami megközelíthető és megismerhető. Szétáradó erőfeszítésben igyekszik kapcsolatot teremteni mindennel, ami elébe kerül. Az új és feltáratlan dolgokkal kapcsolatokat létesít, és igyekszik ezeket minél szélesebb körre kiterjeszteni. Mozgékonysága és légies, szétáradó hajlama jellemzi művészetét is.

 

Ikrek művész: Paul Gauguin, Albrecht Durer, Henri Edmond Delacroix


 

(Marc Chagall)

 

A RÁK ÉS A MŰVÉSZET

 

Érzékeny, érzelmes, könnyen befolyásolható, művészetét lelki megelégedéssel és finomsággal társuló különleges varázs hatja át. Gyakran merül el mély merengésben és álmodozik nyitott szemmel múltbeli vagy jövőbeli dolgokról.

 

Értelmi-szellemi érdeklődése a távoli dolgok, messzeségek felé fordul, és a képzelet világában éli át azt, amit a valóságban nehezen érhet el.

 

Művészetében - már a Víz-jelleg révén is - erős képzelet él, és ezzel a messzeségek felé kalandozik. A Rákban uralkodó Hold mindezt a vonatkozást erősen hangsúlyozza, és változékonyságával a Rák művészben is hullámzó hangulatokat, változó kedélyállapotokat idéz fel. Az inkább érzelmi életre beállított víz-elem nem engedi, hogy az akaraterő és célkitűzés szétáradó módon érvényesüljön, befelé, zártabb körben kell megtalálnia helyét.

 

Rák művész: Camille Corot, Amadeo Modigliani, Marc Chagall, Rembrandt, Rubens

 

Sorozatunk folytatásaként holnap az oroszlán, szűz, mérleg és skorpió csillagjegyű olvasóink kapnak művészeti tanácsadást!

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

(Borítóképen: Leonardo da Vinci)

(Forrás: HarmoNet)

#kapcsolódó

Este a Hellón - Galéria

Este a Hellón - Galéria

Az est a zenei fellépőkről szólt.

Nyílt nap a Vasváriban! Neked is ott a helyed!

Nyílt nap a Vasváriban! Neked is ott...

Részletekért kattints ide!