Még több fiatal lehet vállalkozó

Még több fiatal lehet vállalkozó

Tovább bővült azok köre, akik támogatást vehetnek igénybe első vállalkozásuk beindításához. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt keretében akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban is részesülhetnek a pályázók.

A programra most már a 18-25 év közötti legalább egy hónapja álláskereső fiatalokon kívül most már azok a 25 és 30 év közötti pályázók is jelentkezhetnek, akik legalább egy hónapja regisztrált álláskeresők, nincs felsőfokú végzettségük és nem pályakezdők. A program szervezői szeretnék, ha minél több olyan fiatal jelentkezne hozzájuk, akik a vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel és vállalkozói attitűddel rendelkezek. A vissza nem térítendő, legfeljebb 3 millió forintos támogatást ugyanis csak azok pályázhatják meg, akik részt vesznek egy képzésen és elfogadott üzleti tervvel hozzák létre vállalkozásukat. kEzeken a képzéseken a résztvevők a vállalkozásuk elindításához szükséges legfontosabb ismereteket sajátíthatják el, így például a mentorok támogatásával megtanulják, hogyan kell üzleti tervet készíteni. A programot megvalósító Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) felkészült és tapasztalt szakemberei emellett kompetencia felméréssel, alkalmasság- és motiváció vizsgálattal, valamint személyes tanácsadással is segítik a vállalkozni vágyó fiatalokat. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak újdonsült vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

A Vállalkozz Magyarország! programról a szervezők tájékoztató rendezvényeket tartanak az Észak-Alföld Régió megyeszékhelyein, délután 5 órától.

November 30. Nyíregyháza, Keskeny utca 16,jelentkezés: https://goo.gl/forms/5uUAdFtcxEq7sawQ2
December 7. Debrecen, Simonffy utca 21. jelentkezés: https://goo.gl/forms/MByrzVLFZQJFgmLC2
December 8. Szolnok, Kossuth Lajos út 18.  jelentkezés: https://goo.gl/forms/bLZInFiJvUGQXHdx2

A pályázatról és a jelentkezés feltételeiről a http://vallalkozzmagyarorszag.hu/eszakalfold/ honlapon tájékozódhatnak. 

#kapcsolódó

Több utas elájult a Ryanair Budapest–Edinburgh járatán

Több utas elájult a Ryanair Budapest–Edinburgh...

Több utas elájult a Ryanair Budapest–Edinburgh járatán

A Nyíregyházi Cantemus Kórus közleménye

A Nyíregyházi Cantemus Kórus közleménye

A Nyíregyházi Cantemus Kórus közleménye