Böngéssz szabadon! – avagy: nem csak a google a barátod…

Böngéssz szabadon! – avagy: nem csak a google a barátod…

Iskolánk, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium könyvtára november elején megrendezte a már hagyománynak számító rendezvényét, a könyvtárhasználati vetélkedőt. Ezzel mi is csatlakozni kívántunk az Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja nemzetközi mozgalomhoz, hiszen ez a rendezvénysorozat felhívja a figyelmet arra, hogy a könyvek, a könyvtár a diákok életében nem csak a tanulás, hanem a szórakozás szerepét is betöltheti.

Az ókori történelem, irodalom, filozófia és művészetek világába kalauzoló verseny jóvoltából olyan témakörökben is elmélyedhettek a csapatok, amelyeket a tanórákon csak érintőlegesen említenek, de elengedhetetlen fontosságúak egy magas szintű általános műveltségi szint eléréséhez – s mindeközben érdekességekre is bukkanhatnak. Hármas csoportokban mérték össze diákjaink könyvtárismereti tudásukat, ismerkedtek meg az itt található ismeretterjesztő könyveinkkel, amelyekből a vetélkedő kérdéseire felkészülhettek. Az időszaki kiadvány- és könyvismertetések, a kvíz, illetve referensz-kérdések kihívás elé állították még a legtapasztaltabb végzősöket is. A hangulatot, az érdeklődést és a lelkesedést fotóinkon lehet végignézni!

Könyvtárunk jövőre újra jelentkezik hasonló versennyel. Addig is vállalkozó szellemű tanulóink képviselik iskolánkat a Móricz-könyvtárban egész évben tartó kvízversenyen!

#kapcsolódó

DIVATHOROSZKÓP – 1. RÉSZ

DIVATHOROSZKÓP – 1. RÉSZ

Divathoroszkópunk első részében a kos, bika, ikrek és rák csillagjegyűek kapnak...

Üdvözletüket küldik Chopokról a sítáboros vasvárisok

Üdvözletüket küldik Chopokról a sítáboros...

Üdvözletüket küldik Chopokról a sítáboros vasvárisok