"Útlevél a jövőbe" - „Passport to the Future”

"Útlevél a jövőbe"  -  „Passport to the Future”

Az ERASMUS+ program keretében három ország tanárait és diákjait látta vendégül a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

Az elkövetkező két év folyamán négy ország - Görög-, Lengyel-, Olasz- és Magyarország - tanárai és diákjai közösen dolgozzák fel a pályaválasztás, pályaorientáció témáját, bepillantást nyerve ezáltal a különböző országok ugyanazon korosztályainak a lehetőségeibe, problémáiba.

A projekt első találkozójának Nyíregyháza adott otthont, ahol a külföldi diákok iskolánk tanulóinak családjánál vagy hotelben érezhették magukat otthon. Az érdemi munka mellett a hét programjai között szerepelt egy kirándulás Budapestre, Sóstó nevezetes helyszíneinek meglátogatása és a sárospataki vár bejárása. A külföldiek és a magyarok egyaránt nagyon élvezték ezt az egy hetet, ami elköszönő partyval, majd másnap könnyes búcsúval zárult.

 

A diákok számára az Erasmus+ program nagyszerű lehetőség a nyelvgyakorlásra és más országok diákjainak az életébe való bepillantásra, barátságok kötésére.

#kapcsolódó

 Abigél-nap

Abigél-nap

Mint minden évben, idén is megrendezésre került az Abigél-nap az Abigél Többcélú...

ÁLLJUNK KI A HÉTKÖZNAPI FLASHMOBOK MELLETT!

ÁLLJUNK KI A HÉTKÖZNAPI FLASHMOBOK...

A Hétköznapi Flashmobok csapata számos alkalommal csalt már mosolyt a nyíregyháziak...