NE PETÁRDÁZZ!

NE PETÁRDÁZZ!

Ne ess ebbe a hibába!

 

Noha tűzijátékot december 31-én 18 órától másnap reggel 6 óráig lehet használni a törvényben leírtak szerint, a petárdázás továbbra sem megengedett. Már a petárdák birtoklása is szabálysértésnek minősül, és 150 ezer forintig terjedő bírságot vonhat maga után.

 

De ami ennél is fontosabb, hogy az extrém fény- és hanghatások sokkos pánikot idézhetnek elő a kutyákban és a macskákban, ami által gyakran elszöknek otthonról, és talán sosem térnek haza. Az őket ért traumáról nem is beszélve. Gondoljatok erre, ha megfordul a fejetekben a „szórakozás” ezen primitív módja...

 

És ha még ez sem lenne elég, a saját egészségeteket is veszélyeztetitek ezzel. Jusson eszetekbe az újév első híradója, amely tele van olyan történetekkel, miért töltötték a Szilveszter éjjelt sokan robbanóeszköz általi ujj-, kézfej-, és karsérüléssel. Legyetek okosabbak, ne járjatok így!

 

Lehet, hogy az országban sokan jó mókának tartják, de mutassuk meg, hogy a nyíregyházi fiataloknak nincs szükségük petárdára ahhoz, hogy jól érezzék magukat!

 

Szöveg és fotó: Farkas Fanni

#kapcsolódó

Ilyen az, amikor külföldiek magyarul próbálnak beszélni

Ilyen az, amikor külföldiek magyarul...

Noha sokak szerint a magyar biztosan ott van a világ legnehezebb nyelvei között,...