Ne sétáljunk el mellettük!

Ne sétáljunk el mellettük!

Zsúfolásig megtelt a nyíregyházi állatotthon, de az utcán még mindig nagyon sok a kóborló állat. A Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány az alábbi felhívást tette:

"A zord téli időjárásban, ha utcán kóborló, fagyoskodó kutyát látsz, ne légy közönyös, ne sétálj el mellette, mintha ott sem lenne.

Ő az életben maradásért küzd. Segíts neki átvészelni ezeket a nehéz napokat! A legjobb és legbiztonságosabb, ha befogadod és biztosítasz számára meleg helyet, élelmet és ivóvizet. Ha sajnos befogadni nem tudod, akkor is tehetsz azért, hogy segíts helyzetén.

Gondoskodj számára egy papírdobozról, amit hungarocellel bevonsz, ez tartja a hőt, védi a csípős széltől, ha esetleg szalmával vagy meleg ruhadarabokkal kibéleled máris véded őt a biztos fagyástól. Biztosíts számára langyos ételt, és langyos ivóvizet, ebben a hidegben hamar megfagy minden, ha egy nap többször is tudsz neki élelmet és vizet vinni nagyon sokat segítesz neki!

Ha öreg, kölyök, beteg, sérült, kimerült állatot látsz, azonnal jelezd a helyi állatvédőknek, ők azok akiknek a szabad ég alatt nagyon kicsi az esélyük az életben maradásra.

Nemcsak az utcán élők azok, akik veszélynek vannak kitéve a fagyos időjárásban! A menhelyen élő kölykök, öregek is nehezen viselik a zord hideget, számukra sokat jelentene egy meleg otthon. Kérjük azokat, akik vállalni tudják egy-egy kisállat ideiglenes befogadását jelentkezzenek, ezzel biztosítva a többi, még utcán kóborlók kis élet megmentését!

Jelentkezni itt lehet:
Állatbarát Alapítvány 4400, Nyíregyháza Csatorna u 2.
telefon: 42/727-736 20/960-5402
allatbarat@allatbarat.com

#kapcsolódó

Igazi huszár az Aranyban

Igazi huszár az Aranyban

„A huszárszellem él, és élni fog…”

Brit magazin címlapján a nyíregyházi alkotás

Brit magazin címlapján a nyíregyházi...

Gerliczki Zoltán virágból készült alkotása és Janics Attila fotója került a...