Érettségi és etika az Aranyban!

Érettségi és etika az Aranyban!

Cserlakiné Hagymássy Krisztina, etika tanárnak köszönjük az anyagot!

Matusek M. Zsuzsanna az Országos Gyermekvédő Liga elnöke ezúttal mint a Safer Internet Plus program trénere volt a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Áltaános Iskola és Kollégium vendége. Az idei középszintű Emberismeret és etika érettségi két témája is az internetbiztonsággal, a médiával, azon belül is a celebek világával foglalkozik. Bár én is a Safer Internet oktatói közé tartozok, szerettem volna, ha egy országosan ismert és elismert szakember segít az érettségi előtt álló diákoknak a téma sokszínűségét bemutatni. A diákjaink néhány vendég Vasváris diákkal együtt nagyon hasznosnak ítélték a kellemes hangulatű rendhagyó fakultációt.

Az Európai Bizottság által indított Safer Internet Plus programot a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat koordinálja, tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők, tanárok és döntéshozók felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak.

Ennek érdekében számos eszközzel hívja fel a társadalom figyelmét a biztonságos internethasználat fontosságára. Konferenciák, rendezvények, kampányok során tudatosítja a világháló veszélyeit és bemutatja elkerülésük hatékony és egyszerű eszközei. Szakemberei, trénerei ingyenes előadásokat, foglalkozásokat tartanak diákok, tanárok, szülők, szociális munkások stb. számára a biztonságos internet- és mobilhasználatról.

Cserlakiné Hagymássy Krisztina

etika tanár

#kapcsolódó

Roadshow az Aranyban

Roadshow az Aranyban

Az OTP Fáy András Alapítvány és a nyíregyházi OK Oktatási Központ szervezésében...

Wesselényis ballagás

Wesselényis ballagás

A Wesselényiben is ma tartották a ballagást a végzősöknek