NINCS NEVE, DE EGYRE NAGYOBB A NYÍREGYHÁZI JÉGSZOBOR!

 NINCS NEVE, DE EGYRE NAGYOBB A NYÍREGYHÁZI JÉGSZOBOR!

Egyre nagyobb és látványosabb a nyíregyházi jégszobor, Sóstón. Még a szombati korcsolyaverseny előtt kezdett a megvalósításába a Sóstói Jégbarátok Klubja és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Azóta a fagyos időjárásnak köszönhetően már öt méteresre hízott. A jégszobor vázát faszerkezet és fólia adja, ez jelenleg Magyarország legnagyobb kültéri jégalkotása.

A mondás úgy tartja, a gazda szeme hizlalja a disznót. Sóstón lassan új közmondás születik, mert kedd este nemcsak a mínusz 12 fok, hanem az ötletgazdák simogatása is hozzájárult ahhoz, hogy egyre nagyobbra hízzon Magyarország legnagyobb kültéri jégszobra. A Sóstói Jégbarátok Klubja és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közösen döntötte el, hogy öt év után ismét egy hatalmas jeges látványossággal hirdetik, Sóstón a legkeményebb mínuszokban sem áll meg az élet.

– Tulajdonképpen ez egy látványosság; 2009 után 2012-ben is megcsináltuk, most 2017-ben is megcsináljuk. Semmi különös, egy móka, egy játék itt tulajdonképpen egy nyári nyaralóhelyen, ahol alapvetően a forró vízben szeretnek az emberek pihenni – mondta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A jégszoborra egyfolytában vizet permeteznek a tóból, ettől hízik és nő. A hideg idő és a szél pedig folyamatosan alakítja.

– Egy ötméteres favázat készítettünk és a tóból egy búvárszivattyúval szivattyúzzuk most már lassan másfél hete a vizet, de a hideg és a többi megoldja, a szél alakítja, formálja ezt az egész jégszobrot – mondta Ujváry Zoltán, a Sóstói Jégbarátok Klubjának elnöke.

Hogy meddig áll még és hízik a jégszobor, azt az időjárás dönti el. A jelenlegi előrejelzések szerint legalább másfél hétig még biztosan hirdeti majd a nyíregyháziak játékosságát. Az alkotók most keresztelőre készülnek, azonban egyelőre még nincs neve a szobornak. Azt szeretnék, ha a legnagyobb közösségi portálon erre a városlakók tennének javaslatot. A jégszobor mellett ma újabb látványosság is készül Sóstón, a jégbarátok egy iglu készítésbe kezdtek.

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

A rendőrség felkészült a kijárási korlátozás rendészeti feladataira

A rendőrség felkészült a kijárási korlátozás...

A rendőrség felkészült a kijárási korlátozás rendészeti feladataira

Nyílt nap a Szent Imrében

Nyílt nap a Szent Imrében

Részletekért kattints ide!