Út az Országos Diákolimpia bronz érméig

Út az Országos Diákolimpia bronz érméig

Január közepén a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium V.-VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata Szegeden biztosította helyét az Országos Diákolimpia döntőjébe. Külön öröm volt számunkra, hogy idén a döntőt Nyíregyházán rendezték meg.

A küzdelmekre február 3-5. között került sor. Iskolánk a megmérettetést a legnagyobb megyei riválissal, a Zrínyi Gimnázium csapatával kezdte. Pénteken hatalmas közönség előtt sikerült 18:15-re legyőzni őket.

Kora este a második meccsünkön a Fradival csaptunk össze, ami döntetlennel végződött.

Szombaton volt a csoportkör utolsó meccse, a dabasi Táncsics gimnáziummal, ez is döntetlennel végződött, amivel csoportelsőként léphettünk tovább. Így este a másik csoport második helyezettjével találkoztunk, akik a veszprémi Vetési Albert Gimnázium diákjai, későbbi második helyezett csapat. Miután tőlük kikaptunk, vasárnap újra a Zrínyivel találkoztunk, akikkel a bronzcsatát vívtuk.

A fiúk nagy hittel, lelkesedéssel léptek pályára, ami meglátszott a játékukon is. Egy-egy elrontott ziccer után talpra álltak, és újult erővel bombázták az ellenfél kapuját. Az eredmény nem maradt el, 22:16-ra sikerül megnyerni a meccset, így a bronzérmet.

A legjobb kapus különdíjat Sneider Bence kapta.

A csapat: Mészáros László, Sneider Bence, Gerda Tamás, Tóth Bendegúz, Csabai Gergely Barnabás, Dobi Sándor, Fábián Vince, Fórizs Roland, Manazya Felicián, Csikós Patrik, Losonczi Péter, Vitkai László, Horváth Bendegúz, Hegyesi Kristóf, Kónya Rolf. edző: Halász Levente

Halász Levente, a csapat edzője a következőket mondta: "Az Arany János Gimnázium VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata kivívta a hazai rendezésű Diákolimpiai Országos Döntőn a 3. helyezést. Hosszú utat jártak be a srácok mire eljutottak idáig. A megyei 2. helyezés után selejteztünk Debrecen csapatával, majd Szegeden vívtuk ki a jogot, hogy döntőzzünk. Ez alatt jó kis csapattá értünk,megtanultak a fiúk egymásért küzdeni és hinni a csodában, mert azt tették a három nap alatt. Csoportelsőként jutottak tovább, eltudtak viselni az elődöntőben egy vereséget a Veszprémtől, majd úgy játszani, mint aki utoljára lép pályára az életében. Sikerült, megcsinálták és addig jutottak amit álmukban sem reméltek volna. Örömömre szolgál, hogy Nyíregyháza kézilabda utánpótlása ilyen erős, hogy két csapat is bejutott a legjobb négybe. Minden tiszteletem a Zrínyi Ilona Gimnázium csapatának, hogy ilyen sportszerű mérkőzést játszhattunk hazai környezetben velük. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a folyamatos biztatást, hiszen ők adták a támaszt ha bajban voltunk. Köszönet Kantár Attila Igazgató Úrnak és az Iskolánknak, hogy minden szinten támogatják a kézilabdát,továbbá Bécsi Jánosnak a munkáját, aki számtalanszor elengedte edzésről a 4 junior játékosát. "

Hatalmas köszönet a szurkolóknak, akik mindhárom napon 8. emberként segítették a csapatot.



Domokos Andrea

Fotó:Kis Irina

#kapcsolódó

Levelet írtak a Szpari szurkolók

Levelet írtak a Szpari szurkolók

A hétvégén kezdődik az NB-II-es labdarúgó bajnokság, ne felejts el szurkolni!

Megcsinálta Fucsovics!

Megcsinálta Fucsovics!

Fucsovics Márton ismét nyert - Magyarország az elitben!