NYÍREGYHÁZA LEGROMANTIKUSABB HELYSZÍNEI

NYÍREGYHÁZA LEGROMANTIKUSABB HELYSZÍNEI

Hét évszázaddal korábban indult útjára a Valentin nap hagyománya, és azóta meghódította a világot. Nyíregyházán is számos pár indul útjára február 14-én megünnepelni a szerelem napját, és megannyi helyszín közül válogathatnak, ahol érdemes felidézniük legszebb együtt töltött pillanataikat.

A Valentin nap gyökerei magában a szerelemben rejlenek, s ha vissza szeretnénk térni a kezdetekhez, érdemes a mítoszokban kutakodnunk. Városunkban is ellátogathatnak a párok a római szerelem és szépség istennőjének, Vénusznak a szobrához, mely a Benczúr téren kapott helyet 1930-ban. Kisfaludi Strobl Zsigmond ajándékozta Nyíregyházának az alkotást, mely azt a pillanatot testesíti meg, melyben a szerelem istennője kilép a tenger sós vizéből. A csodás alkotást évről évre egyre többen keresik fel a szerelmesek napján.

SZERELEM LAKAT ALATT

 

Ugyan nehéz a szerelem istennője elé kerülni, ám van egy helyszín, mely elsőbbséget élvez a kapcsolatukat ünneplők között, s ez nem más, mint a Hősök terén található szerelemlakatok gyűjtőhelye. A szerelemlakat nem csupán hóbort, egy ősi kínai hagyomány szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő láncon vagy kerítésen, szerelmük örökké fog tartani. Ez a szokás mára bejárta a világot, és tökéletes Valentin napi program válhat belőle.

 


KÉZ A KÉZBEN

 

Városunkban számos olyan helyszín található, melyeken nap, mint nap járunk, és eszünkbe sem jut, mennyire romantikusak is valójában. Nyíregyháza örök gyöngyszeme, Sóstó, az erdőnk varázslatos ösvényei, a Tuzson János Botanikus kert sétányai, a Bujtosi tó… Mind telis-tele vannak meglepetéssel, és apró csodákkal. S ha azzal az emberrel teszünk egy sétát ezen helyek egyikén, akiért a szívünk dobog, meg is találtuk a legromantikusabb helyszínt a városban. Hiszen nem az számít hol vagyunk, hanem az, hogy kivel.

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó

Valószínűleg már Magyarországon van a koronavírus

Valószínűleg már Magyarországon van...

Valószínűleg már Magyarországon van a koronavírus

A népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A népesség egyötöde különösen veszélyeztetett