KRÚDYS CSAPAT SIKERE AZ ANGOL VITAVERSENYEN

KRÚDYS CSAPAT SIKERE AZ ANGOL VITAVERSENYEN

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete idén második alkalommal rendezte meg a DEbate angol nyelvű vitaversenyt középiskolás diákok számára. A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tehetséges csapata – Radvánszki Ronett, Takács Félix és Gaál Benedek – egy iskolai és regionális elődöntőn is maga mögé utasította a többi nevező csapatot, így részt vehettek a február 10-én megrendezett országos döntőn, melyen szintén dobogós helyen zártak.

– Rengeteg felkészülés előzte meg a versenyt, hiszen egy elég komoly témát jelöltek ki a szervezők: a feltétel nélküli alapjövedelem kérdéséről kellett vitáznunk az országos döntőben. Ez alapos utánajárást igényelt, nagyon sok szakirodalmat és idegen nyelvi folyóiratot olvastunk, a legnagyobb segítségünk azonban Vass Mihályné Tanárnőnk volt, akire mindenben számíthattunk – mesélt a felkészülési időszakról Radvánszki Ronett.

 

Takács Félix, Radvánszki Ronett, Vass Mihályné és Gaál Benedek.

 

A GAZDASÁGI TÉMA SEM IJESZTETTE EL A KRÚDYS DIÁKOKAT

 

A feltétel nélküli alapjövedelem kérdése első hallásra a legtöbb diákot eltántorítaná, a Krúdys csapat azonban csak még nagyobb kihívásnak élte meg a témaválasztást, és azonnal belevetették magukat a munkába. Noha mind a hárman rendelkeznek már felsőfokú nyelvvizsgával, a gazdasági szakkifejezésekre alaposan fel kellett készülniük. – Az országos döntő remek volt, nagyszerűen éreztük magunkat. Az első vitánkat döntetlen eredménnyel zártuk, a második kör azonban nagyon jól sikerült, az egyéni vitapontszámunk a legmagasabb volt. Erre külön büszkék vagyunk, mert ebben a körben sikerült egy kéttannyelvű debreceni gimnázium végzős diákjai előtt végeznünk – mondta Takács Félix, aki azt is elárulta, vegyes érzéseik voltak az országos harmadik hellyel kapcsolatban. – Először került kihirdetésre az első két helyezett, majd mi következtünk, két ponttal lemaradva. Szerettünk volna még vitázni egy utolsót az első helyért, de nagyon örültünk a dobogó harmadik fokának is – tette hozzá.

 

Az országos döntő pillanatai.

 

MINDENKINEK AJÁNLJÁK AZ ANGOL NYELV TANULÁSÁT

 

A három fiatal egyetért abban, hogy nagyon fontos az angol nyelv biztos tudása, ezért külön hálásak Tanárnőjüknek, Vass Mihálynénak, aki az iskolai órákon is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a diákok magabiztosan beszéljenek, ne legyenek gátlásosak. – Az angol nyelv egyrészt egy kitörési lehetőség, másrészt elképesztő biztonságérzetet ad külföldi utazások alkalmával is. Valamint manapság az angol nyelvű szórakoztatóipar és médiafelületek nyújtják a legszélesebb kínálatot, így akár egy hírportál böngészésekor, akár egy film megnézésénél nagy előny a biztos nyelvtudás – fejtette ki Gaál Benedek.

 

 

Farkas Fanni 

#kapcsolódó

Like 1 döntőse

Like 1 döntőse

Szeptember 30-ig lehet még jelentkezni a LIKE 2-re, ami Nyíregyháza legnagyobb...