VITÁL DÁNIEL JÓ TANULÓ ÉS JÓ SPORTOLÓ EGYBEN

VITÁL DÁNIEL JÓ TANULÓ ÉS JÓ SPORTOLÓ EGYBEN

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tizedikes diákja, Vitál Dániel (17) gyermekként is szerette a sportokat, szorgalma pedig már általános iskolában megmutatkozott. Ennek meg is lett az eredménye, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület „Jó tanuló, jó sportoló” díjjal jutalmazta a nyíregyházi fiatalt.

– A sport szeretete óvodás koromra nyúlik vissza. Rendszeresen fociztam, majd az iskolaérettség közeledtével megismerkedtem a torna sporttal. Az Eötvös iskolát a szüleim választották, és úgy gondolták, hogy a torna biztosítja majd az egészséges testi fejlődésemet – emlékezett vissza a fiatal tehetség.

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA ÓTA JÁR VERSENYEKRE

 

Mikor kezdtél versenyszerűen tekinteni a tornára, miért pont ezt a sportágat választottad?

– Az első versenyen már alsós koromban részt vettem, de a versenyszellem csak később alakult ki bennem. Az edzőm Nagy József figyelt fel rám akkoriban és javasolta a tornagyakorlatok magasabb szintre emelését. Az edzések hangulata, a csapatszellem és a kitűzött célok minden alkalommal ott tartanak minket a szerek között. Évek óta ismerjük egymást a csapattagokkal, hiszen mindannyian az iskola tanulói vagyunk és mára már jó barátok is.

 

Dániel tavaly is kiérdemelte a Jó tanuló, jó sportoló elismerést.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület kiemelkedő tanulmányi eredményedért és torna sportban nyújtott kimagasló teljesítményedért (torna sportban elért megyei I. helyezés, országos elődöntő I. helyezés, országos döntő II. helyezés) „Jó tanuló, jó sportoló díjjal” jutalmazott. Milyen érzés ez számodra?

– Őszintén mondhatom, hogy jó érzés volt a jutalmazottak között lenni. Tavaly már részt vettem a városi sportgálán, ahol szintén elhozhattam a díjat.

 

A SPORT SZÁMÁRA KIKAPCSOLÓDÁS IS

 

Hogy tudtad megtalálni az egyensúlyt az iskolai felkészültség és a sport között?

– Igazából a terhelés folyamatos és fokozatos. Hetente 3-4 edzés mellett hétvégére maradt a nyelvtanulás, melynek eredménye a német középfokú nyelvvizsga lett. Az iskolapadban eltöltött idő után kifejezetten jól esik a sport, mint kikapcsolódás.

 

Mennyire nehéz mindkét oldalon egyszerre jól teljesíteni?

– Nem könnyű feladat. A sportban elért teljesítmények nem mentesítenek engem sem a mindennapi tanulás alól.

 

KEMÉNY IDŐSZAK ÁLL ELŐTTE

 

Jelenleg az országos döntőkre készülsz. Hogyan zajlik ez az időszak?

– Mi egész éveben készülünk elsajátítani és pontosan kivitelezni a gyakorlatokat. Sokat erősítünk és a versenyszezonban többször megyünk edzésre. Nehéz időszak, mert közben az iskolában is meg kell felelni a követelményeknek.

 

Az idei díjazottak.


Mikor szoríthatunk érted?

– Márciusban kerül megrendezésre az Országos Diákolimpia elődöntője és áprilisban a döntő, melynek helyszíne Budapest lesz.

 

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

– Szeretnék a korcsoportomban egyéni pontozásban a dobogó felsőfokára állni és az edzőm, valamint az iskola hírét dicsőíteni.

 

 

Farkas Fanni

#kapcsolódó

újabb csoport Szigligeten

újabb csoport Szigligeten

A Bem és a Gárdonyi iskola közös csapata Szigligeten.

Megvan a 2018-as érettségi időpontja

Megvan a 2018-as érettségi időpontja

Mikorra kell alaposan felkészülni annak, aki most lesz 12. osztályos?