TUDOK konferencia volt a Bánkiban

TUDOK konferencia volt a Bánkiban

"A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2016/17-es tanévben is meghirdette a Tudományos Diákkörök XVII. Konferenciasorozatát (TUDOK 2016/2017). A Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferenciának idén iskolánk adott otthont.

2017.02.10-én (pénteken) és 11-én (szombaton) két-két szekcióban versenyeztek a kutató diákok.

A konferencia nyitónapján a műszaki előadóké volt a főszerep, az NI és a Műszaki tudományok szekciókban mutatták be tehetséges diákok a munkájukat. Szombaton pedig a természettudományos bemutatók domináltak, a matematika és nanofizika, fizika összevont szekció, valamint a kémia szekció. A zsűri tagjait a Nyíregyházi Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, iskolánk tanárai közül, illetve az NI (National Instruments, a régió legnagyobb nemzetközi elektronikai vállalata) szekcióba az NI mérnökei közül kérték fel.

A TUDOK rendezvényeken - eredmények tekintetében - jelentős múltunk van, hiszen Zsigó Zsolt tanár úr a kezdetektől részt vett ebben a munkában és a bánkis diákok Zsigó tanár úr mentorálásával 5 alkalommal nyertek nagydíjat korábbi országos döntőkben.

Most is indultak tanulóink a versenyen: Tóth Bence 10.D osztályos tanulónk az NI szekcióban "Okos kesztyű" témában, és Vas Bertalan 11.E osztályos tanulónk a Műszaki tudományok szekcióban "Számítógép vezérlése EMG-vel" témában. Illetve még egy nyíregyházi tanuló, Zsigó Miklós, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 9.D osztályos tanulója vett részt a versenyben a Műszaki tudományok szekcióban "Segít-e a matematika a kilóméteróra csalás elleni küzdelemben?" témában, mindhárman Zsigó Zsolt mentoráltjaként.

Idén sem kellett csalódnunk, mert a Zsigó Zsolt által mentorált mindhárom nyíregyházi tanuló továbbjutott az országos döntőbe, ráadásul Tóth Bence az NI szekció győzteseként!"


Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium

#kapcsolódó

Viharos szél, felhőszakadás és jégeső várható a keleti megyékben

Viharos szél, felhőszakadás és jégeső...

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Már közel 500 házi karantént rendeltek el

Már közel 500 házi karantént rendeltek...

Már közel 500 házi karantént rendeltek el