ORSZÁGOS FESZTIVÁLON A KEDVES PALACSINTÁK

ORSZÁGOS FESZTIVÁLON A KEDVES PALACSINTÁK

Idén első alkalommal került megrendezésre Kecskeméten a Palacsinta Fesztivál, mely tömegeket vonzott az ország minden részéről – és nem volt kivétel ez alól Nyíregyháza sem. A nyíregyházi Kedves Palacsintázó csapata, Kedves Mihállyal az élen hajnali négy órakor kelt útra, hogy meghódítsa Magyarország palacsintarajongóinak szívét.

– Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra, hogy Palacsinta Fesztivált rendeznek Kecskeméten, és azonnal tudtam, hogy ott a helyünk. Mivel nap, mint nap készítjük a különféle kreációkat a Kedves Palacsintázóban, nem volt szükség különösebb felkészülésre, leszámítva a kreatív kategóriát. Ebben egy Kecskeméthez kapcsolódó nevezetességet kellett megalkotni palacsintából, és sok időt vett igénybe, amíg megszületett a tökéletes ötlet – emlékezett vissza Kedves Mihály, aki már közel három éve örvendezteti meg a nyíregyházi lakosok szívét finomságaival.

 

Személyes kedvence az ízes palacsinta.


PALACSINTÁBÓL SZÉLMALOM

 

Kedves Mihály gépészmérnöki végzettsége is hozzájárult a választáshoz, miszerint egy palacsintákból felépített szélmalmot nevezzenek be a kreatív kategóriában versenyző nyalánkságok közé. – Nagyon megtetszett az ötlet, hogy felépíthetek egy szélmalmot palacsintákból, így azonnal elkezdtem ötletelni és gyakorolni, hogy a helyszínen tökéletesen menjen a folyamat. És így is történt, bakik nélkül, fél óra alatt elkészült a harminc centiméter magas szélmalom, valóban forgó lapátokkal. Az alsó palacsintákat rukkolával borítottam le, majd egy virágcserép segítségével egymásra építettem a töltötteket. Szilva-, és baracklekvár, mogyorókrém és hurkapálca volt a segítségem – mondta az alkotó, aki munkájával a kreatív kategória országos első helyét hozta el.

 

A kecskeméti palacsinta-szélmalom.


KÍGYÓZÓ SOROKBAN VÁRTÁK A PALACSINTÁKAT

 

Itt azonban korántsem állt meg a nap, hiszen a rendezvényre több mint háromezer palacsintára éhes látogató érkezett. – Folyamatosan, három sütőben készítettem a palacsintákat, a párom, nagyobbik fiam és barátai voltak a segítségemre. A legtöbben mogyorókrémes, vaníliapudingos és ízes palacsintákat kértek, ez utóbbi külön nagy kedvenc lett, hiszen mi magunk készítjük el a tartósítószermentes lekvárjainkat is – árulta el Kedves Mihály, aki a fesztivál napján nyolcszáz palacsintát sütött.

 

Kedves Mihályt párja és nagyobbik fia is elkísérte.


A NYÍREGYHÁZIAKNAK JÓ DOLGUK VAN

 

A nyíregyháziak szerencséjére Kedves Mihály hétfőtől szombatig készíti a szabolcsi megyeszékhelyen finomabbnál finomabb palacsintáit, melyeket nem lehet megunni. – Úgy gondolom, a titkunk az, hogy a legjobb alapanyagokból készítjük a termékeinket és családias hangulatban várjuk a megéhezőket. Azt hiszem, elmondhatom, a legtöbb vendégre szinte már barátként tekintek. Illetve nagyon fontos az is, hogy folyamatosan jönnek az újabbnál újabb ízek, és mostmár tésztákkal, valamint levesekkel is várunk mindenkit – osztotta meg az ország legkreatívabb palacsintása.

 

A legkreatívabb csapat.


A Kedves Palacsintát mi is leteszteltük, ha kíváncsi vagy, olvasd el cikkünket – de készülj fel az ínycsiklandozó fotókra is, melyek után az irányt biztosan Nyíregyháza legmenőbb palacsintázójába veszed!

 

Farkas Fanni

#kapcsolódó

Dél-Koreai élmények

Dél-Koreai élmények

Hazatért Dél-Koreából a Cantemus kórus. Szabó Dénessel beszélgetett Mikita...

Az országban csak itt van ilyen képzés

Az országban csak itt van ilyen képzés

Százan kezdték meg tanulmányaikat az országban egyedülálló egészségügyi tanár...