AUSZTRÁL NAP A KRÚDYBAN

AUSZTRÁL NAP A KRÚDYBAN

Ausztrál napot tartottak a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban, melynek keretein belül a fiatalok szórakoztató módon ismerkedtek meg Ausztrália varázslatos világával, tudásukat és ügyességüket pedig összemérhették Nyíregyháza többi középiskolájának diákjaival.

Egész nap fergeteges hangulat fogadta az érdeklődőket a Krúdy Gyula Gimnáziumban, ahol számos szórakoztató és informatív programon vehettek részt a nyíregyházi diákok.

 

A bátrabbak a hideg idő ellenére „bennszülött-szettben” érkeztek.

 

A nap középpontjában a Városi Vetélkedő állt, ahol Nyíregyháza diákseregének izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokon kellett bizonyítania. A fiatalok verset írtak Ausztráliáról, plakátot készítettek, evő-, és ivóversenyen vettek részt, filmes kvízeket fejtettek meg, illetve tojásfutáson remekeltek.

 

Jól ment a tojásfutás a nyíregyházi diákoknak.

 

A vetélkedő dobogójának harmadik fokára a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma állt, ezüstérmes lett a Vasvári Pál Gimnázium, az első helyezettnek járó díjat pedig a házigazda Krúdy Gyula Gimnázium tanulói zsebelték be. A jutalmak között volt pendrive és karkötő is, a legáhítottabb nyeremény azonban a pizza utalvány volt.

 

Ausztrália élővilága is képviseltette magát.

 

A nap további részében a diákoknak lehetőségük nyílt Skype-on keresztül beszélgetni az Ausztrál Nagykövetség helyettesével Ms. Alison Druryvel, aki Bécsből osztott meg öt érdekességet a fiatalokkal Ausztráliával kapcsolatban.

 

Informatív programokból sem volt hiány.

 

A rendezvényre dr. Granville Pillar is ellátogatott, aki számos témával megismertette a tanulókat. Beszélt az őslakosokról, az állatvilágról, kultúráról, beszédről – sőt, a Jingle Bells ausztrál verzióját is megmutatta, és a tradicionális táncokba is bevezette az érdeklődőket.

 

Ehhez kellett az igazi bátorság!

 

Az Ausztrál Nap valódi sztárjai azonban a hüllők voltak, akiket a félelmüket legyőző diákok meg is érinthettek. A tanórák közötti szünetekben és lyukas órákban kipróbálhatták magukat a rugby, frizbi, és „fa-hal” horgászat terén, valamint különleges ausztrál ízeket kóstolhattak meg – a bátrabbak akár bekötött szemmel is.

 

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó

Központi ponthatárok 2018-ban

Központi ponthatárok 2018-ban

December 22-én elindult a 2018-as felvételi, negyvenegy alap- és osztatlan...

Egyre több fa Nyíregyházán - Együtt egy zöldebb jövőért!

Egyre több fa Nyíregyházán - Együtt...

Nagyszabású fásítási program zajlik Nyíregyházán!