PÉNZ-HÉT A RIDENSBEN

PÉNZ-HÉT A RIDENSBEN

2017. március 6 - 10. között iskolánkban a projekt-hét témája a pénz volt. Ennek keretében az osztályok a pénz fogalmával, használatával kapcsolatos információkkal bővíthették ismereteiket és tapasztalhatták meg a gyakorlatban, hogyan is kell a pénzzel ésszerűen és takarékosan gazdálkodni.

A hét fő vezérfonala a műanyag kupakok gyűjtése volt. Ezt használták az osztályok fizetőeszközként. Ennek keretében a kupakokat beválthatták és ebből vásárolhattak az iskola ideiglenes "boltjában". A megvásárolt alapanyagokból különböző ételeket készítettek: szendvicset, kókuszgolyót, pizzát, kenyérlángost és paprikás krumplit is.


Emellett a már sokak által jól ismert "Kész! Pénz!" c. sorozat megtekintése után tesztet tölthettek ki az osztályok. A "Csúcsmeló - az életjáték" online felületen pedig kipróbálhatták, be tudják-e jól osztani a pénzüket, tudnak-e vigyázni az egészségükre, képesek-e új célokat elérni, tanulni és fejlődni.


A projekt-hét végén a beváltott kupakok nemes célt is szolgáltak: összegyűjtésre kerültek és egykori tanítványunk gyógykezeléséhez ajánlottuk fel.

 

A projekt főszervezői: Farkas Zoltánné, Katona Lászlóné pedagógusok

 

V. Á. 

#kapcsolódó

Arany-hét az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban

Arany-hét az Arany János Gimnázium,...

Arany-hét az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban