BOLDOG MACARON NAPOT!

BOLDOG MACARON NAPOT!

Március 20. – a macaron ünnepe!

Az első Macaron Napot Párizsban, 2005-ben tartották meg Jour du Macaron néven, rá egy évre pedig New York is csatlakozott a megmozduláshoz. Ekkoriban a nap célja az volt, hogy a legnevesebb cukrászdák bemutassák macaronjaikat, illetve ingyen macaront kínáljanak a vendégeknek, az egész napos bevételt pedig felajánlják egy jótékonysági szervezetnek.

 

via GIPHY

A macaron Velencét hódította meg elsőként, még a 14-15. században.

 

Magyarországon elsőként 2012-ben került megrendezésre a macaron ünnep, és a hihetetlen népszerűségnek hála évről évre megszervezik az eseményt. Az idei azonban különleges alkalom, hiszen első ízben a Macaron Nap franciaországi eredeti koncepcióját követik a szervezők.

via GIPHY

A darált mandulából készült édesség Franciaország egyik legjellegzetesebb cukrászterméke.

 

– A Macaron Napon, azaz március 20-án vásárolt macaronok árával egy jótékonysági ügyet, az autista fiatalok életkörülményeit javító Autistic Art Alapítványt támogathatod. Pont úgy zajlik tehát majd a Macaron Nap, ahogy Franciaországban és New Yorkban – olvasható a hazai rendezvény hivatalos honlapján, melyen egy speciális macaron térkép is található.

 

Hazai macaron lelőhelyek.

 

A térképről kiderül, hogy nálunk, Nyíregyházán is van lehetőség macaront vásárolni, mégpedig a Mokka Cukrászdában, sőt megsúgjuk, hogy tapasztalataink szerint a Görömbei Cukrászdában is elérhető a különleges finomság. De ha bátrabbak vagyunk, és otthon készítenénk macaront, az interneten számos recept és videó vár minket – a legextrémebb, akár unikornisos verziókból is.

 

Nem vicceltünk. Íme, az unikornis-macaron.

 

 

Farkas Fanni

(Fotók: Internet)

#kapcsolódó

Kiemelt ünnep a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a magyar kultúra napja

Kiemelt ünnep a Nyíregyházi Kölcsey...

A belváros jó nevű gimnáziumában, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban mindig fontos...

Honnan ered a mindenszentek és a halottak napja?

Honnan ered a mindenszentek és a halottak...

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény...