TAVASZ A BOTANIKUS KERTBEN

TAVASZ A BOTANIKUS KERTBEN

A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjébe is megérkezett a tavasz, érdemes ellátogatnotok a vadregényes parkba, ahol most madárcsicsergés és virágillat vár Titeket.

– A bejáratnál rögtön a kinyílt bangita és az aranyeső látható, a tavunk partján a tavaszi tőzikék virágoznak, a székely kapunál még megmaradtak a téltemetők, és feljöttek a kék csillagvirágok, valamint a krókuszok is – mondta Ónodi Henrik, a kert egyik gondozója, aki azt is elárulta, hogy a téli jázmin és a nárciszok is teljes pompájukban tekinthetők meg a parkban. Gyönyörködhettek még a mamutfenyőn különleges virágzatában is, az üvegházban pedig jázminok és liliomok várnak rátok, s hamarosan a császárfa is ünnepi díszbe öltözik.

 

 Tavaszi színvarázs várja a látogatókat.


A világ minden táját képviselő növényvilág mellett számos állatfajjal találkozhattok a parkban. – Van menyét, egerészölyv, karvaly, énekesmadarak, vakond, békák, mocsári teknős, és vadkacsák, akik májusban szoktak költeni, illetve hamarosan előbújnak a vízisiklók – részletezte Ónodi Henrik, akitől azt is megtudtuk, hogy a kert népszerű indiai pávapárja Szarvasról érkezett Nyíregyházára és már utódjuk is van, akivel szintén szembe találhatjuk magunkat egy-egy séta alkalmával. Sajnos nem elég szelídek ahhoz, hogy megsimogathassuk őket, de egy szelfire talán van esélyünk!

 

 Zümmögő barátaink is felébredtek.


Mióta kellemesebb az idő négyszer annyian látogatják a nyíregyházi botanikus kertet, ne hagyjátok ki Ti sem, töltődjetek fel a vadregényes környezetben!

 

Még hóvirággal is találkozhatunk.


A park minden hétköznap 8 és 16 óra között látogatható.

 

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó

ÉLETBE LÉPETT A MÁV-START NYÁRI VASÚTI MENETRENDJE

ÉLETBE LÉPETT A MÁV-START NYÁRI VASÚTI...

Életbe lépett szombaton a MÁV-Start nyári vasúti menetrendje, amely augusztus...