Sikeres Pénz7 a Széchenyiben

Sikeres Pénz7 a Széchenyiben

Intézményünk, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma is csatlakozott a 2017-ben Magyarországon immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Pénz7 témahéthez, mely ebben az évben először a „bankolás” mellett a gazdálkodási és vállalkozási témával bővült. Megragadva az adódó lehetőséget a választott témánk a vállalkozói kompetencia fejlesztése és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése az iskolákban.

A témahét nyitásaként az iskolai falai közé olyan vállalkozót hívtunk el, aki mindenki számára ismert és elismert. A McDonald’s nyíregyházi franchise étterem ügyvezetője, Szabó Gabriella a tanulók érdeklődését kiváltó tanulságos, és figyelemfelkeltő előadást tartott, melynek során személyes történetén keresztül mutatta be a kreativitás, a jó ötlet, az önbizalom, a csapatmunka, s a kitartás fontosságát.

A témahét minden napján az iskola diákjai kvíz kérdéseken keresztül izgalmas versenyen vehettek részt, valamint elismerésben részesült a legkreatívabb üzleti ötlet megálmodója is.

Rendhagyó órák keretében néha meggyőzésre irányuló vitába torkollóan érveltek a diákok, de a végén a közösen meghozott helyes döntéseknek köszönhetően minden létfenntartáshoz szükséges tárgyat sikerült összeszedniük, ami a „sikeres kiküldetéshez” nélkülözhetetlen volt.

Az üzleti angyal szerepébe bújt vezetőségnek nem kis kihívást jelentett eldönteni, hogy az újdonsült vállalkozások rendkívül kreatív ötletei közül melyikbe fektessék be virtuális tőkéjüket: a csodagyűrűbe, mely tanácsot ad a nőknek többek között a párválasztásban is, de akár önvédelemre is használható, vagy edzőteremmel kombinált mosodába, avagy történelmi korokhoz hű élményparkba.

A témahét elérte a célját: az órákon, a vetélkedőkön, az előadáson keresztül a diákokat átjárta az együttműködés, a csapatmunka, a kreativitás, kockázatvállalás, kitartás szellemisége.

Ha mégis kétségeink merülnének fel, elővesszük tarsolyunkból Edison gondolatait:

„Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.”

 

Huriné Verdes Tímea

program-koordinátor

#kapcsolódó

Művészetisek festettek az aluljáró falára

Művészetisek festettek az aluljáró...

A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjainak a város nevezetességeihez...

Parázson sült kismalac

Parázson sült kismalac

Középkori hangulatban telt a Bujtoson megrendezett Parázsfesztivál. A zene,...