KUTYÁS KLUB NYÍREGYHÁZÁN – INGYENES TAGSÁGI!

KUTYÁS KLUB NYÍREGYHÁZÁN – INGYENES TAGSÁGI!

Kutyapiszok a parkokban? Felesleges ugatás a szomszédból egész nap? Túl kevés séta - túl sok, vagy túl kevés és rossz táplálkozás a kutyának? Orvul támadó kullancsok és bolhák? Kutyakölykök, akikre senki nem tart igényt? Szeretnéd, ha ez a múlt lenne? Akkor csatlakozz a nyíregyházi kutyások új csapatához!

Nyíregyházán összefogott egy kis kutyás csapat, hogy a városi kutyázás konfliktusoktól mentes és igazi élmény legyen. – Jó példával járunk elöl, és mindenkit erre buzdítunk – mondta Suller Gergő, aki támogatja e kezdeményezést. A klubba toborzott tagok jó példát mutatnak egymásnak és a többi kutyásnak. Segítenek egymásnak, hogy szokássá váljon mindaz, ami az igényes városi kutyatartásban alapvető. Tehát:

 

  • Felszedni a kutya végtermékét
  • Ivartalaníttatni minden nem tenyésztési céllal tartott kutyát
  • Chipet minden kutyába
  • Naponta legalább egy órát sétálni a kutyával – közösségben, hogy a kutya fajtatársak között legyen
  • Kulturált kutyasétáltatás – pórázon, és kutyafuttatón póráz nélkül is
  • Megfelelő táplálás és parazitavédelem
  • Elveszett és talált kutyák hazasegítése
  • A kóborok számának csökkentése
  • Felvilágosítás, tanácsadás

 

A Suller tápboltban, a Tokaji út 3. szám alatt ingyenesen igényelhető tagsági kártya, egyszerűen csak be kell menni érte a boltba, és regisztrálni magunkat – érdemes kutyussal menni, mert kedvencünk kóstolót is kap. A programokhoz bárki csatlakozhat, aki Nyíregyházán és környékén kutyázik. Közös séták, kutyapiszok szedő akciók, zacskóosztás, élősködőktől védett kutyákkal biztonságos kirándulások, sőt egy kutyás majális is várja az állatbarátokat.

 

Az első találkozót már meg is szervezte a közösség, nagy volt az érdeklődés.

 

A városi menhely is támogatja a kezdeményezést, hiszen a fölösleges szaporulat, az élősködők és a rossz táplálás bizony náluk is mindennapos probléma. Nekik is elemi érdekük, hogy minden kutya jó ételt fogyasszon, hogy parazitamentesen kerüljön ki a menhelyről, jól szocializáltan, ideális gazdihoz. A kutya klubba ezért NEM KUTYÁSOK is beléphetnek, ugyanis az Állatbarát Alapítvány önkénteseként bárki kipróbálhatja a kutyás életet egy kis mentett védenc sétáltatásakor, s felelősen dönthet róla, hogy akar-e kutyás lenni.

 

A Nyíregyházi kutya klubhoz csatlakozni, tagsági igazolványt kérni a klub facebook csoportjában és a Suller Tápboltban, nyitvatartási időben lehet. A weboldalon pedig a klub hírlevelére lehet feliratkozni, ahol az eseményekről, hírekről kapnak tájékoztatást a tagok.

 


Fotók: Kovács Tünde

#kapcsolódó

A Nyíregyházi Egyetem sikere az országos tanítási versenyen

A Nyíregyházi Egyetem sikere az országos...

2018. április 23-25. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetem 23....

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg októberben

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg...

A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének...