Sokszínű iskola a sokszínű Olaszországban

Sokszínű iskola a sokszínű Olaszországban

A wesselényis diákok szakmai gyakorlata Milánóban.

Az Erasmus+ mobilitás program keretein belül a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 28 tanulója, egy három hetes külföldi gyakorlaton vett részt Olaszországban, Milánó városában.

A csoport 7 fő fodrász, 7 fő kozmetikus és 14 fő faipari technikus diákból állt. A gyakorlat során számtalan újdonsággal ismerkedtek meg a tanulóink, mind az alkalmazott anyagok, mind a technológiák területén. 

Fodrászaink és kozmetikusaink Milánó forgalmas utcáin lévő neves szalonokban dolgozhattak. A faiparosok pedig olyan cégeknél, vállalkozásoknál töltötték a gyakorlati időt, amelyek a milánói legrangosabb bútorkiállításra, a Salone del Mobile- ra is készítettek termékeket. Erre a kiállításra a világ minden tájáról érkeznek látogatók, természetesen diákjaink is éltek a lehetőséggel, hogy megtekintsék, hol tart jelenleg a világ bútoripara.


A feszített munka mellet volt idő a kikapcsolódásra is, amikor megnézhettük Milánón kívül a környező városokat is, azok nevezetességeit. Verona-t, Sirmione-t, Monza-t, Pavia-t valamint Mantova városát is. Abban a nagy szerencsében volt részünk, hogy amikor Monza-ban jártunk a Pápa is akkor tett ott látogatást, és testközelből láthattuk.

     

#kapcsolódó

Arany Napok az Arany János Gimnáziumban

Arany Napok az Arany János Gimnáziumban

Arany Napokat tartottak a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola...