Szombaton Electrolux futás! Neked is ott a helyed!

Szombaton Electrolux futás! Neked is ott a helyed!

Május 20-án ismét megrendezik Nyíregyházán az Electrolux futást. Több táv közül választhatnak majd az indulók. Lesz félmaratoni egyéni és váltóverseny, valamint családi futás is.

Május 20-án harmadik alkalommal is benépesülhet az Electrolux futás résztvevőivel a Kossuth tér. A Nyíregyházán is gyárral rendelkező cég évek óta megszervezi a szabadidősport rendezvényt. Számukra fontos a társadalmi szerepvállalás.

- Mindent megteszünk azért a várossal közösen, hogy vonzóbb legyen. Számunkra ez a fiatal munkaerő miatt is fontos, hiszen egy-egy ilyen rendezvényre a környező nagyvárosokból is érkeznek sportolók - mondta Alessio Bonfanti az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója.


Ezúttal is megrendezik a családi futást, ahol 2700 métert kell futniuk a nevezőknek, a félmaratoni távot pedig egyedül vagy váltóban is lehet teljesíteni. A nap során számos kiegészítő program és vetélkedő is várja a résztvevőket, a legjobbak pedig értékes ajándékokat kapnak. De lesz ugrálóvár, cukorágyú, arcfestés, és részt vesznek Beregszász, Rzeszów, Iserlohn és Eperjes csapatai is az eseményen. Az útvonal ezúttal a központban lesz kijelölve, azaz a legszebb részeken halad majd el. A verseny évek óta fontos szerepet tölt be Nyíregyháza sportéletében, és mivel most a városnapokkal egy időben van, így a cég és a megyeszékhely közösen szervezi az eseményt.

- Az Electrolux-al már közös hagyományaink vannak, a születésnapjukon sétányt építettek, volt már Vidor félmaraton, most pedig újszerű lesz a rendezvény, mivel a város nevezetességeit érintve halad az útvonal. Van mit megmutatnunk, hiszen közel húsz felújított épületünk van. Sok kísérő rendezvényt szervezünk, és külön gondolunk a gyerekekre is, de rajthoz állnak testvérvárosaink is – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester, Nyíregyháza

A verseny helyszíne a Kossuth tér lesz. A félmaratoni versenyre előzetesen a www.nyiregyhaza.hu oldalon és a Continental Arénában lehet nevezni. A program 9 órakor kezdődik, az eredményhirdetésre pedig kora délután kerül sor.

Dankó László 

#kapcsolódó

Éremeső a Nyíregyházi Sportcentrumban

Éremeső a Nyíregyházi Sportcentrumban

22 aranyérem, 18 ezüst és 11 bronzérem került a Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak...