Operában jártak a zaysok...

Operában jártak a zaysok...

Osztályommal, a 9.b-vel kirándulni voltunk Budapesten. A két nap alatt sok színes programban volt részünk, amit a „Drága Tanárnőnk és Osztályfőnökünk” szervezett meg nekünk, és elkísért bennünket Zimánné Tanárnő is.

Szombaton a pesti tömegközlekedés rejtelmei után a Csodák Palotájában megtekintettünk egy interaktív kiállítást a születésről, majd OPERÁBA mentünk az Erkel Színházba. Felejthetetlen élmény volt. Megadtuk a módját ezért szépen felöltöztünk, amit a metrókocsiban ülők nem is nagyon értettek. „Ezek meg honnan jöttek? Tornászok?” – gondolták. Többségünk most először láthatott operát. Lehet, nem lesz mindenki kedvence ez a műfaj, de elfelejteni nem fogjuk ezt az estét. Vacsora után a Duna partján sétáltunk és gyönyörködtünk az éjszakai fényekben. Ilyenkor legszebb Budapest. 
 Vasárnap a rövid alvást követően a Budai Vár alatti Sziklakórházba látogattunk, ahol a II. világháborús légókórházat és egészségügyi kiállítást tekintettük meg. Érdekes és elgondolkodtató tárlatvezetést is meghallgathattunk. Megtudhattuk, milyen volt akkor ápolóként, orvosként dolgozni. 
Ezután kaptunk egy kis szabad időt, amiben mindenki megvehette az Anyák napi szál virágot vagy bonbont. Jó volt úgy a vonaton ülni, hogy tudtuk, este megölelheti mindenki majd az édesanyját és/vagy a nagymamáját. 
Reméljük, megyünk jövőre is kirándulni! Ugye, Drága Tanárnő?!


Szabó Viktória
9.b


FB

#kapcsolódó

Elballagtak a Szent Imréből

Elballagtak a Szent Imréből

Az elmúlt időszak a ballagásokról szólt. Múlt héten szinte a város összes középiskolájából...

ISMÉT ELSŐ HELYEN A KÖLCSEY A MAGYAR NYELV ÉS  IRODALOM ÉRETTSÉGIN

ISMÉT ELSŐ HELYEN A KÖLCSEY A MAGYAR...

2010 óta ez a hetedik év egyhuzamban, amikor a 100 legjobb gimnázium rangsorában...