CSALAFINTA CSALÁDI NAP

CSALAFINTA CSALÁDI NAP

Családok Nemzetközi Napja és a Közösségek Hete a Jósa András Múzeumban 2017. május 13-án, szombaton.

A 2017 évi rendezvényeink sorába a Csalafinta Családi Nap programunkat első alkalommal, ám három egymással összefüggő hagyományteremtő céllal tűzzük a palettánkra.

A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesülettel szoros ölelésben, az Ő kezdeményező és aktív részvételükkel olyan hagyományteremtő látogatóbarát program létrehozása, amely túlmutat a múzeum falain és aktívan bevonja az Egyesületet a mi nyitott és befogadó múzeumunk vérkeringésébe, csatlakozva a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz. A közös programunk dokumentálására létrehozunk egy facebook oldalt, amit az esztendő folyamán sem hanyagolunk el, hanem gondozunk, és folyamatosan életben tartunk, s ebben a nyitott, virtuális térben a hasonló értékekben gondolkodó helyi közösségek számára is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk.

Az ENSZ felhívásához első alkalommal csatlakozva a Családok Nemzetközi Napja programhoz, amelynek céljai többek között, hogy ráirányítsa a figyelmet a társadalom legkisebb és egyben legfontosabb fundámentumára – a CSALÁD-ra. A családban pedig az apára, az anyára, a gyermekre, a nagyszülőre, vagyis arra a generációk közötti legszorosabb kapocsra, értékekre, amit egyes egyedül a családban - amely számunkra olyan, mint „olaj az élet lámpásában” - tanulhatunk meg. Egymás megbecsülése, tisztelete, szeretete; az az önzetlen ragaszkodás, amelyek nélkül nem lenne tanya, falu és város, nem létezne ország haza és nemzet.

A múzeum gyűjteményéhez tartozó három meghatározó személyt, akik a munkásságuk által közismerten híres emberek: Jósa András, Benczúr Gyula, Krúdy Gyula, mint szerető és esendő családapák, új megvilágításba kerüljenek a látogatók számára. Mindhármukat játékosan felfedezve, humoros, s olykor intenzíven az érzelmekre ható formában szeretnénk mélyebben megismertetni a látogatóinkkal.

Azt szeretnénk, ha a múzeumban olyan délelőttöt töltenének együtt a családok, ahol vidáman mosolyoghatnak, kipróbálhatják magukat a különböző játékos helyzetekben azért, hogy a program végén elégedetten, családtagjaikra büszkén gondolva, élményekkel gazdagabban távoznak.

• 9.00 óra Múzeumnyitás 
Szemfüles családom – játékos barangolás 
- „Apám hitte az otthon melegét” – Jósa-Benczúr-Krúdy híres édesapák
- Múzeumi mocorgó - tréfás elméleti és ügyességi feladatok:
Lurkó – dúdoló, Dobozművészet, Családi activity, Kakasfújó
- Kreatív pihenő – papírsárkány és teknős készítés 
• 11.00 óra Rutkai Bori Banda: PIZSAMÁTOR mesekoncert gyerekeknek - sok játékkal, tánccal, bábokkal
• 12.00 óra Lufiba rejtett ajándék minden gyermeknek

Román Ágnes múzeumpedagógus


#kapcsolódó

Lakodalom van a mi (Múzeumfalunkban)

Lakodalom van a mi (Múzeumfalunkban)

Mi kell egy jó lagzihoz azon túl, hogy adva vagyon egy fehér ruhába öltöztetett...

HA PÉNTEK, AKKOR HELLÓ NYÍREGYHÁZA!

HA PÉNTEK, AKKOR HELLÓ NYÍREGYHÁZA!

A 2017-es Helló Nyíregyháza rendezvény részletes programjai.