Az év városa: NYÍREGYHÁZA!

Az év városa: NYÍREGYHÁZA!

Az utazó magazin idén is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. Az olvasói szavazatok, valamint szakmai vélemények alapján 2016-ban az év városa, Nyíregyháza lett. Az elismerést dr. Kovács Ferenc polgármester vette át dr. Érsek M. Zoltántól, az Utazó magazin főszerkesztőjétől és Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottól szerdán délelőtt a fővárosban, a Moments Hotel Budapest konferenciatermében.

Az utazó magazin 2017-ben is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. A díjakat az olvasók és a szakma véleménye alapján osztják ki minden évben, immár 2002 óta. Szerdán délelőtt a Hotel Moments Budapestben szakmai konferenciával egybekötött díjátadón ítélték oda 16 kategóriában a legjobbaknak járó elismeréseket. Köztük szállodáknak, légitársaságnak, utazási irodának, éttermeknek, wellnes és gyógyfürdőknek, valamint egyetlen városnak, Nyíregyházának, ami most az év városa kategória abszolút győztese lett.

 

JOGGAL NÉPSZERŰ

 

– A turisztikában gyakorlatilag egy város is egy szolgáltatónak számít. Nem véletlen, hogy régen még idegenforgalomnak hívták ezt a szakmát, most pedig már turizmusnak, vendéglátásnak. Ilyen szempontból Nyíregyháza is fantasztikus fejlődésen ment át az elmúlt években, olyannyira, hogy még egy szállodával is gazdagodni fog a jövőben. Kevés hely van a városban a vendégek elszállásolására, ezt pedig azt is jelzi, hogy nagy az érdeklődés a szabolcsi megyeszékhely iránt, vagyis Nyíregyháza joggal lett népszerű – magyarázta dr. Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője.

 

TÖBB FÓRUMON IS SZAVAZHATTAK

 

Az olvasók több fórumon is leadhatták szavazataikat, Budapesten, a 40. utazási kiállításon pedig kérdőíveken is véleményezhették a turisztikai szolgáltatókat. Nyíregyháza közkedveltségét mutatja, hogy azok akik, akik legalább egyszer megfordultak a városban, voksaikkal ki is fejezték tetszésüket.

– Ez már az elmúlt 7 évben a harmadik olyan díj, amit különböző szakmai fórumokon nyertünk. Azt gondolom, ez egy jó visszaigazolás, egy biztatás és elismerés, amit Nyíregyházán az elmúlt években a turisztikában sikerült elérnünk. Remélem, ezt mindenki magáénak érzi és úgy gondolja, érdemes volt és a jövőben is érdemes lesz folytatni a turizmusba belefektetett munkát – tette hozzá dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyitrai Zsolt, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott az eseményen hangsúlyozta, a turizmus és vendéglátás újra húzóágazat lett Magyarországon. Tavaly rekordévet zárt, és minden fontos mutató nőtt is.

Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Teljes látogatási tilalom van érvényben a kórházban

Teljes látogatási tilalom van érvényben...

Kérik a betegek és hozzátartozók türelmét és megértését.

Hamarosan indul a jelentkezés a nyári táborokba - Idén is 8 turnusba várják a gyerekeket

Hamarosan indul a jelentkezés a nyári...

Hamarosan indul a jelentkezés a nyári táborokba - Idén is 8 turnusba várják...