STÍLUSTIPPEK SCHIFFER MIKLÓSTÓL

STÍLUSTIPPEK SCHIFFER MIKLÓSTÓL

Három éve a szabolcsi megyeszékhely tenni akaró kis- és középvállalkozókból álló köre megalapította a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesületet. Az azóta mecénásként is egyre többször feltűnő egyesület legújabb kezdeményezése egy pódiumbeszélgetés-sorozat, melynek második megállójaként dr. Schiffer Miklós stílustanácsadó érkezett a nyíregyházi Korona Hotelbe.

A vállalkozói egyesület fórumsorozatának első főszereplője a Master Good cégcsoportot irányító Bárány-család volt, őket követte dr. Schiffer Miklós, aki arról beszélt előadásán, mennyire fontos az üzleti életben a stílusos megjelenés. Az elismert stílustanácsadó úgy gondolja, hazánkban is egyre fontosabb a vizuális kommunikáció, ebben segít ő a hozzá forduló állami intézményeknek, cégeknek, magánszemélyeknek – és most a mi kérdéseinkre is válaszolt.

 

„Városi sikk, farmer és stiletto, a modern klasszikus stílus alapjai.”

Schiffer Miklós

 

– Mi a véleménye a kortárs magyar divattervezésről?

– Sok tehetséget látok a tervezők között, de ami nekem hiányzik, az az átgondolt stratégia. Az nem elég ma, hogy valaki tehetséges. Rengeteg más dologra is oda kell figyelni. Az hogy a showroomban vannak kreatív ruhák, egy dolog. De ezt el kellene tudni juttatni a közönséghez is. A másik problémám az, hogy nem nagyon csinálnak fiatal nőknek való ruhákat. De úgy érzem, a magyar tervezők is lassan kezdik megtalálni a helyes utat és meglátják azt, hogy korunkban a nők praktikus, azonban egyedi és stílusos ruhákra vágynak, nem pedig estélyikre.

 

„A hosszú ujjas csíkos "marine" pulóver. Viselhető fehér vagy színes pamutnadrággal, farmerral, klasszikus bermudával vagy rövid shorttal is.”

Schiffer Miklós

 

–  Schiffer Miklós Stílus néven futó közösségi oldala elképesztő népszerűségnek örvend. Mi a célja ezzel a közösségi felülettel?

– Közel hatvanezer követőm van, aminek titkát a napi több alkalommal frissülő tartalomban és az oldal életében aktívan résztvevő látogatókban látom. Próbálok az embereknek ötleteket adni, megmutatni azt, ami az én szememnek szép. Szeretném eljuttatni azt az üzenetet az emberekhez, hogy jó az, ha valaki stílusos. Ne azt vedd meg, ami le van értékelve, ne azt, ami a kirakatban van, hanem azt, ami kell.

 

„A kis fehér táska.”

Schiffer Miklós

 

– Hogy látja, melyek azok a stílusbakik, amiket a leggyakrabban elkövetnek Magyarországon?

– Férfiaknál a bermuda-szerű nadrágok és barna nagy kockás ingek könnyen el tudják rontani az összképet. Akárcsak mindkét nem részéről a túl feszülős, vagy túl bő ruhadarabok. Sajnos a ruhák sokszor nincsenek összhangban a viselő alkatával életkorával és nem illenek az eseményre ahol viselik őket.

 

 „Sose feledjük, a zokni fontosságát. Illeszkedhet a nadrág színéhez, lehet azonos a cipővel, teremthet egy új szín vagy minta által összhangot nadrág és lábbeli között,de akár el is üthet a többi viselt színtől. A lényeg az egyediség, az összhang és a stílus.”

Schiffer Miklós

 

– Milyen szettet tudna ajánlani egy nyíregyházi nyáresti sétához?

– A férfiak részéről egy boka felé felhajtott fehér nadrág, sötétkék inggel és fehér vászoncipővel a tökéletes választás, a hölgyek oldaláról pedig egy sötétkék aranygombos kisruha fehér saruval az ideális szett.

 

További tippekért kövessétek a Schiffer Miklós Stílus facebook oldalt!

 

Farkas Fanni

Fotók: Facebook / Schiffer Miklós Stílus

#kapcsolódó

Kutyaesküvős fotók! Ettől tuti elolvadsz!

Kutyaesküvős fotók! Ettől tuti elolvadsz!

Ha eddig azt gondoltad, beindult az esküvői szezon, még nem láttad ezeket a...

A Bánkirobot Team Rómában

A Bánkirobot Team Rómában

Minden nap több száz innováció változtatja meg életünk szinte minden területét,...