ÚJRA ITT A SZELEKTÍV SZOMBAT

ÚJRA ITT A SZELEKTÍV SZOMBAT

Fantasztikus programok, érdekesebbnél érdekesebb játékok és egy nagy meglepetés várja május 27-én a Kossuth térre érkezőket!

A Térségi Hulladék - Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Város Önkormányzata május 27-re tűzte ki a környezettudatosság jegyében szervezett Szelektív szombat rendezvény időpontját. A családi program idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre, és hagyományőrző módon a Kossuth tér szolgál majd helyszíneként. – A program célja, hogy felhívjuk a résztvevők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és játékos vetélkedők segítségével elmélyítsük annak gyakorlatát – árulta el a Térségi Hulladék - Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Petró Árpád.

 

Petró Árpád minden évben izgatottan készül a rendezvényre. Fotó: Kohut Árpád


TÍZ ÉVES A TÁRSASÁG

 

Az idén tizedik születésnapját ünneplő Térségi Hulladék - Gazdálkodási Nonprofit Kft. egy olyan meglepetéssel készül a rendezvényre, mely rengeteg fiatal arcára fog mosolyt csalni. – Társaságunk nagyon fontosnak tartja azt, hogy a szelektív hulladékgyűjtés beépüljön a mindennapjainkba, és szeretnénk ezt az üzenetet minden korcsoporthoz eljuttatni. Nyitottak vagyunk az újfajta technológiák felé, így a fiatalok számára egy telefonos alkalmazással készültünk, amely a Szelekt Ákos nevet viseli, és 5 minigames-ből áll. A mini játékok segítségével pontok gyűjthetőek, amivel Szelekt Ákost etethetik, ruházhatják a játékosok. Az 5 minigames közül az egyik a Szelektív szombat állomása lesz. Érdemes tehát letölteni a játékot és gyakorolni a rendezvényre, mivel az állomásokon legjobban teljesítő családok értékes nyereményeket kapnak – tette hozzá Petró Árpád.

A játék letöltéséhez kattintsatok IDE!

 

Játékos tanulás. Fotó: Kohut Árpád


A SAJTFAL MINDEN ÉVBEN NAGY KEDVENCNEK SZÁMÍT

 

Szelekt Ákos mellett természetesen nem hiányozhatnak a korábbi évekből jól ismert és kedvelt tanulságos játékok sem. Idén is lesz óriáskirakó, kukatündér, labirintus, lengőteke, memória tábla, préselő verseny, rendmező, sajtfal, szelektálás és puzzle. Az agytekervényeket jól átmozgató játékok mellett pedig lufis bohóc, arcfestő, kreatív kuckó, kukás-konténeres autó bemutató várja majd a résztvevőket, akiket helyi tánccsoportok és együttesek szórakoztatnak a délután folyamán. És, mint minden évben, idén is lesz sztárprodukció, Keresztes Ildikó koncertje zárja majd az estet.

 

A korábbi években is rengetegen érkeztek. Légifotó: Kohut Árpád

ÉRTÉKES NYEREMÉNYEKÉRT SZÁLLHATUNK JÁTÉKOS HARCBA

 

Érdemes lesz aktívan részt venni a programokon, hiszen értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak a legjobban teljesítő családok. Az első helyezett család egy nagyobb értékű üdülési utalvánnyal, a második egy laptoppal, a harmadik pedig kerékpár utalvánnyal térhet haza gazdagabban. Persze nemcsak a legjobb család, de a jól teljesítő gyerekek valamennyien ajándékban részesülnek. A vetélkedőkön való sikeres részvétel az oktatási/nevelési intézményeknek is értékes nyereményeket ígér, ugyanis az iskolák és óvodák is versenybe szállnak egymással. Minél több családot – egy család: minimum két fő – nevez be egy intézmény a családi napra, annál nagyobb esélye van a fődíjra, ami az iskolák esetében egy 50.000 Forint értékű sportszerekre beváltható utalvány, az óvodák esetében pedig egy 50.000 Forint értékű játékokra váltható utalvány lesz.

 

Részletes program:

 

Farkas Fanni

Borítókép: Archív / Kohut Árpád

#kapcsolódó

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája a Jósa András Múzeumban és a Kállay-kúriában. Nézd meg a...

ÉRTÉKÜNK, A SZABLYAVÍVÁS

ÉRTÉKÜNK, A SZABLYAVÍVÁS

Folytatódik az Értékes Esték.