Vasváris kirándulás

Vasváris kirándulás

Április végén a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 35 diákja Gebri Márta és Szűcs Csabáné tanárnők kíséretében tartalmas napot töltött az Országházban.

A Parlamenti Különóra program célja, hogy megismertesse a középiskolás diákokkal az Országház épületét és a parlamenti képviselők munkáját. A program során a diákokkal végigjártuk a gyönyörű épület különböző részeit, megtekintettük a Szent Koronát, a koronaőrök őrségváltását is.


A program interaktív része volt a diákok számára a legérdekesebb, hiszen azt követően, hogy meghallgattuk egy képviselő úr a képviselői munkáról szóló előadását, a tanulók maguk is frakciókat alakítottak, és először egy kvízjáték keretében bizonyíthatták tájékozottságukat az épület és a Parlament munkájával kapcsolatosan.


jelen lévő négy iskola „frakciói” közül a Vasvárisok bizonyultak a legjobbnak, ennek jutalmaként egy tortát nyertünk. Ezt követően mi magunk is beülhettünk az éppen zajló plenáris ülésre és követhettük a felszólalásokat és az azokra adott válaszokat. Az igazi ülés után újra a diák frakciók következtek, és ők is eljátszottak egy plenáris ülést, közülük került ki a házelnök, a jegyzők, frakcióvezetők, képviselők szólaltak fel, a többiek pedig figyelmesen hallgatták őket. A program végén a parlamenti Díszőrség tagjai tartottak bemutatót a ház főlépcsőjén.

Valamennyi diák és felnőtt számára élménydús, emlékezetes nap volt!

#kapcsolódó

DIÁKOK DOLGOZNAK A MÚZEUMBAN

DIÁKOK DOLGOZNAK A MÚZEUMBAN

Diákok segítik a munkát a Jósa András Múzeumban és intézményeiben, a Kállay...

Ridens DÖK-nap

Ridens DÖK-nap

DÖK napot tartottak a Nyíregyházi Ridensben. Nézd meg a fotókat!