Ridens diákok Erdélyben! Nézd meg a képeket!

Ridens diákok Erdélyben! Nézd meg a képeket!

A Nyíregyházi Ridens informatikát tanuló diákjai és kísérőtanáraik csodálatos négy napot tölthettek el a romániai Gyergyószentmiklóson a "Határtalanul" pályázat keretén belül, melynek során számos tapasztalatot szereztek a külhoni magyarságról.

A négy nap alatt a diákoknak lehetőségük nyílt több nevezetességet is megtekinteni: a Wesselényi kastély mellett elterülő Zsibói botanikuskertet, a Gyergyóditró nagytemplomot, a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat, a Medve-tavat és környékét, Korondot, Farkaslakát és Csíksomlyót, valamint a Tordai sóbányát is.

A kirándulás mellett szakmai programon vehettek részt diákjaink a fogadóiskola diákjaival és tanáraival, ahol az ismerkedést követően megvalósulhatott a közös robotépítés is.

A robot építéséhez szükséges alkatrészeket és eszközöket az iskola számítógép-szerelő diákjai szolgáltatták. Elsődleges funkciója az iskolába érkező vendégek fogadása volt, csak a diákok fantáziája szabott határt annak hasznosulását illetően. A JAWS képernyőolvasó program által még nyelvtanuláshoz is tökéletesnek bizonyult.

A négy nap eltelte után felejthetetlen élményekkel, emlékekkel és tudással gazdagon térhettek haza Erdélyből.

 

 

Viszánik Judit

pedagógus

#kapcsolódó

Gólöröm a Szabadtérin_Videó!

Gólöröm a Szabadtérin_Videó!

A magyar-portugál meccs első góljának így örültek a nyíregyházi szurkolók!...

Fordított nap a Bethlenben

Fordított nap a Bethlenben

A középiskolában "fordított nap" zajlott. Rendhagyó matematika, magyar nyelv,...