Testvérvárosi találkozó a Mustárházban

Testvérvárosi találkozó a Mustárházban

A Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda idén első alkalommal rendezte meg Nyíregyháza testvérvárosainak találkozóját és a Közép-európai Ifjúsági Parlamentet Szatmárnémeti, Eperjes, Rzeszów, Nyíregyháza fiataljainak részvételével.

Az ifjúsági parlamenten az első nap bemutatkoztak a városok általános jelleggel (kultúra, oktatás, történelem), majd a plenáris ülésen a fiatalok vázolták a városaikban zajló tendenciákat, helyi ifjúsági koncepciókat, stratégiákat, fejlesztési irányokat a fiatalok érdekében, illetve feltérképezésre kerültek jó gyakorlatok, módszerek.

Az ifjúsági parlament alkalmával a fiatalok szekcióüléseken mentek mélyebben is bele az egyes témákba. A 8 szekció tematikája a következő volt: önkéntesség, nemzetközi képzések, nemzetközi ifjúsági cserék, szabadidő, érdekérvényesítés, strukturált párbeszéd, aktív állampolgárság, nemzetközi kulturális kapcsolatok. A fiatalok ajánlásokat is megfogalmaztak a döntéshozók részére, melyet nyomtatott formában a projekt ideje alatt megjelentetnek és eljuttatnak a döntéshozók részére június végéig.

A találkozó alatt bepillantást nyerhettek a város két ifjúsági szervezetének munkájába: a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület és a Mustárház napi tevékenységét közelebbről is megtapasztalhatták a részvevők. A program szabadidős részét képezte a városlátogatás és az azt követő cityrallye nevű játék, majd a városnapi programsorozat rendezvényein, koncertjein vettek részt, a nemzetközi esten pedig egymás kultúrájával ismerkedhettek meg a fiatalok kötetlenebb formában. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen találkozni fognak és további együttműködéseket fognak generálni, ezzel is szélesítve a városaikban élő fiatalok látókörét.

 


Mustárház

#kapcsolódó

Le ne maradj! - Ma este tűzijáték a Kossuth téren!

Le ne maradj! - Ma este tűzijáték a...

Tűzijáték a VIDOR zárónapján!

Az Európai Unió lezárta határait

Az Európai Unió lezárta határait

Az Európai Unió lezárta határait