Streetball Fesztivál a Kossuth téren

Streetball Fesztivál a Kossuth téren

25. alkalommal rendezik meg a hagyományos Streetball Fesztivált Magyarországon. A verseny sorozathoz idén is csatlakozott Nyíregyháza. Szombaton tíz pályát alakítanak ki a Kossuth téren.

A streetball a kosárlabda utcai változata. Először 1993-ban rendeztek versenyt Magyarországon, és óriási sikere volt. Nyíregyháza is csatlakozott a több állomásból álló sorozathoz, és idén a második helyszín lesz a szabolcsi megyeszékhely. Június 3-án, szombaton benépesül a Kossuth tér, ahol számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket.

- Természetesen lesz zsákoló és dobóverseny is, de bemutatót tart a Face Team is, ami nagyon látványosnak ígérkezik. Akár játékosként, akár nézőként mindenkit arra buzdítok, hogy legyen részese az eseménynek - mondta Sitku Ernő főszervező.


Tíz pályát alakítanak ki a belvárosban, és több kategóriában lehet nevezni. Az elmúlt években több együttes érkezett a határon túlról is, és profi játékosok is indultak. A Nyíregyháza Blue Sharks keretének egy része is rajthoz áll, és bemutatót is tartanak.

A fiatal játékosok közül többen Oroszlányban lépnek pályára a korosztályos döntőben, de a felnőtt játékosok részt vesznek az eseményen, és bemutatót is tartanak. Előző nap Győrben játszunk, számunkra a streetball egyben az évzáró is – mondta Siska János a Nyíregyháza Blue Sharks edzője.

A versenyre érdemes online regisztrálni, és ebben az esetben a részvételi díjat a helyszínen is lehet rendezni. A nevezési határidő péntek dél. A legkisebbeknek, azaz a kenguru korosztálynak nem kell fizetnie. A mérkőzések szombaton reggel 9 órakor kezdődnek, a legjobb csapatok pedig a Budapesti döntőbe jutnak.

Dankó László
Fotó: Szarka Lajos

#kapcsolódó

Érdekel a fotózás? Ez Neked szól!

Érdekel a fotózás? Ez Neked szól!

Unatkozol nyári szünetben? Érdekel a fotózás? Akkor Neked a Kamasz Fotóklubba...

Ismerd meg Nyíregyházát!

Ismerd meg Nyíregyházát!

Ismered a Városháza történetét? Tudod kik és miért állították a szobrokat?...