AZ ORSZÁG EGYIK LEGJOBB HÍRADÓJA NÁLUNK KÉSZÜL

AZ ORSZÁG EGYIK LEGJOBB HÍRADÓJA NÁLUNK KÉSZÜL

Az ország legjobb helyi hírműsorai között tartják számon a Nyíregyházi Televízió Híradóját. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének múlt heti, egri találkozóján kiosztották a Helyi érték díjakat, melyen szerkesztőségünk újabb elismeréssel gazdagodott. Tavaly a dokumentumfilmek kategóriájában kaptunk kitüntetést, idén a Híradó pályázatot találta díjra érdemesnek a szakmai zsűri.

Készülő kerékpárút, felújított táncterem, távfűtési mintaprojekt – ezek a témák is szerepeltek abban a márciusi hírműsorban, amellyel a Nyíregyházi Televízió pályázott az újabb Helyi érték díjra. A szakmai zsűri döntése alapján ismét a legjobbak között szerepelt a szerkesztőség: az ország harmadik legjobb helyi Híradóját e verseny alapján a Nyíregyházi Televízió készíti. Az elismerést az összesen négy médiaterméket, a tévéműsor mellett a Nyíregyházi Naplót, a nyiregyhaza.hu-t és a hellonyiregyhaza.hu-t készítő Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zagyva Gyula vette át az egri konferencia gálaműsorán.

 


NYTV: SZÍNVONALAS MŰHELY

 

Mint az értékelésben elhangzott: évek óta magas színvonalú hírműsort produkáló műhely működik Nyíregyházán. Az indoklás szerint a megtekintett anyag technikai és tartalmi tekintetben érett, érthető műsorszám, a program sikerét pedig nagyban előmozdítja a műsorvezető egész mezőnyben kiemelkedő teljesítménye. Az értékelés során figyelembe vették a benne dolgozó szakemberek munkáját: a műsorvezető mellett a riporterek, operatőrök teljesítményét, valamint a formai elemeket, köztük például a főcímet, az inzertrendszert és a díszletet – ez utóbbi éppen tavaly újult meg a már 32 esztendős Nyíregyházi Televízióban.

 

JÓK A HELYIEK

A zsűri hírműsorokkal foglalkozó tagja, Krecz Tibor, kommunikációs szakértő szerint általában is nagyon jó a helyi tévék színvonala, hiszen az itt készült anyagok a globális hírszerkesztés sztenderdjeinek megfelelően beilleszthetők bármely televízió műsorába. – A mércét tekintve minden pályamű megütötte a szakmai átlagot. Ez azt jelenti, hogy nem a minimumot, hanem az átlagot! A vidéki televíziókban nagyon helyes szakemberek nagyon remek híradókat készítenek – fogalmazott.

 

FONTOS SZEREP

 

A helyi televíziók szerepe egyébként is felértékelődőben van országszerte. Az emberek szívesen kapcsolnak a települési csatornákra, ahonnan első kézből kapják a lokális híreket, ráadásul magas szakmai színvonalon – utalt a díjátadón a helyi médiumok szerepére, szükségességére Lovass Tibor, az egyesület elnöke. – Nagyon jó híre van a munkánknak. Bármerre járunk a vezetőség, az elnökség tagjaival, egyrészt szívesen fogadnak bennünket, másrészt pedig nagyon komoly partnerként fogadnak el bennünket.

 

KÉPET ADUNK A VÁROSRÓL

 

A népes egyesületi tagságból 25 televízió 2000 órányi tudósítást készít a közszolgálati csatornáknak, melyből a Nyíregyházi Televízió is jelentősen kiveszi a részét, képet adva az ország nézőinek a városról, a megyéről – sokszor élő bejelentkezéssel vagy felvételről. A Nyíregyházi Televíziónak messze nem ez volt az első elismerése: az elmúlt néhány esztendőben mindhárom kategóriában: a hírműsorok, a magazinok és a dokumentumfilmek között is kapott Helyi érték díjat szerkesztőségünk. A mostanival a pályázat alapján elmondható: a szakemberek az ország legjobb hírműsorai között tartják számon az NYTV Híradót.

Tarczy Gyula

#kapcsolódó

ARANYANYU DÍJAT NYERT A PEDAGÓGUS

ARANYANYU DÍJAT NYERT A PEDAGÓGUS

Gratulálunk neki és további sok sikert kívánunk!

NAP KÉPE

NAP KÉPE

Íme a Sótói Múzeumfalu tavalyi Márton-napi libaszépségversenye.