Feledhetetlen kirándulások

Feledhetetlen kirándulások

2016/17-es tanévben két hosszabb kiránduláson vettek részt a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 9.c osztályába járó diákok.

Június első napjaiban fővárosunkban barangoltak, Budapest történelmi nevezetességeiből szemezgetve. A Budapesti Történeti Múzeum termeiben időutazást végezhettek a tanulók hazánk történelmi múltjában, majd a Budai Várban sétáltak.


A Láthatatlan kiállítás sötét termeiben átérezhették a vakok nehézségeit a mindennapi élet színterein, írhattak Braille-írógépen. A diákokat mélyen megérintette a kiszolgáltatottságuk és a mindennapi küzdelmeik. A második napon Pest egy-egy nevezetességét látogatták meg. A Dohány utcai Zsinagóga, Vígadó, Szent István Bazilika, valamint a Duna part „Vascipői”, József Attila szobra is szerepelt a tervezett programok között. A tartalmas két nap ellenére maradt olyan látnivaló, melyért még visszatérnek Budapestre.



2017. április elején a 9. b osztály tanulóival közösen Prágában kirándultak. Megismerték a történelmi óváros nevezetességeit. A Hradzsinban kezdték látogatásukat, majd a Strahovi Kolostor, Szent Vitus székesegyház, Királyi Palota, Szent György Bazilika, Arany utcácska, majd délután az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Óváros látnivalóit keresték fel.


"Este megismerhettük Csehország gasztronómiáját az U Flekuban. Ellátogattunk Karlovy Vary monarchiabeli emlékeket bemutató egykori császári fürdőhelyére, ahol megkóstoltuk gyógyvizét és ettünk a méltán híres ostyából is. Nagy érdeklődés kísérte a Krusovice- i sörgyár látogatását, ahol bepillantottunk a sörkészítés folyamatába és meg is kóstoltuk a termékeket. Látogatásunkat a Moldva folyón hajózással zártuk. Ez az út jól illeszkedett az évente szerveződő országismereti kirándulásaink sorába, és elmondható, hogy a sok élmény jó közösséggé formálja az osztályt!


Nagyon jól éreztük magunkat! Jövőre újabb helyszíneket szeretnénk megismerni!"

 

Eötvös Gyakorlóiskola 9.C osztály

Osztályfőnök: Dancsiskóné Bakos Katalin

#kapcsolódó

Csíkdánfalváról érkeztek diákok a Széchenyibe

Csíkdánfalváról érkeztek diákok a Széchenyibe

HATÁRTALAN ÉLMÉNYEK – PROGRAMOK KÖZÖTT A VÁROSNÉZÉS, LEGO GYÁR ÉS NYÍREGYHÁZI...

Elkezdődött az önkormányzati diákmunka.

Elkezdődött az önkormányzati diákmunka.

A programban résztvevő fiatalok napi hat órás munkaidőben dolgozhatnak július...