ÚTRAVALÓ CSAPATVERSENY

ÚTRAVALÓ CSAPATVERSENY

"Nem csak az első hely vagy a nyeremény reményében volt érdemes elmenni, de maga az élmény, hogy kipróbálhattuk magunkat és tudásunkat egy ilyen versenyen, már magában megérte! "

Ezt az Útravaló csapatversenyt idén tavaszra hirdették meg. A verseny stílszerűen a „Tegyünk több tudást a tarisznyánkba!” szlogent kapta. Valóban, amit a felkészülés során megtanultunk, azt jól fogjuk tudni kamatoztatni később is. A két előzetes online fordulóban „Az egészséges életmód” és a „Pályaorientáció, munkavállalás” témákban kaptunk igazán gondolkoztató és nagyon érdekes feladatokat.



Utána kellett néznünk, milyen a helyes testtartás, milyen veszélyeket rejt a dohányzás, az aids, hány kalória van 2 gömb fagyiban, hogyan vállalhatunk munkát a nyári szünetben, milyen lehetőségei vannak egy pályakezdőnek. Ki kellett számolni, mennyi a testtömeg index vagy egy átlagos család mennyi vizet használ el fogmosáskor. A csapatunk frappáns nevét együtt találtuk ki, ami nem volt más, mint a „Valóra Vált-ok.” A csapat tagjai az online fordulóban Orbán Enikő, Mátyás Klaudia Vivien és Kubancsik Nelli voltak. Betegségek miatt a döntőre már Huszti Nikoletta Bianka, Sváner Lívia és Kubancsik Nelli ment el.


A döntőben 17 csapat vett részt. Elsősorban gondolkodtató feladatokat kaptunk, amelyek közül sokat notebookkal kellett megoldani és email-ben elküldeni. Pl. minden csapatnak egy foglalkozást kellett képekből összeállítani, ami ne legyen túl nehéz, de túl könnyű sem, mert akkor járt a plusz pont, vagy újságokból kellett képeket kivágni és azokat plakáton bemutatni az egészséges életmód témában. A mi foglalkozásunk az altató orvos volt és egy elképzelt táplálékpiramist készítettünk. De volt activity, villámkérdések a neten, gondolattérkép a tovább tanulásról és egy logikai feladat arról, hogy milyen munkafolyamatok és foglalkozások kellenek ahhoz, amíg egy újságot az ember a kezébe vesz. A hangulat igazán fantasztikus volt! Hát még amikor a mi csapatunk nevét mondták ki győztesnek!


Nem csak az első hely vagy a nyeremény (amiről nem is tudtuk, mi lesz az: egy tablet minden csapattagnak és tanár úrnak) reményében volt érdemes elmenni, de maga az élmény, hogy kipróbálhattuk magunkat és tudásunkat egy ilyen versenyen, már magában megérte! Nagyon szépen köszönjük (az egész csapat, ami sokszor változott) a felkészítést illetve a bele fektetett munkáját Simon Miklós tanár úrnak!


FB

#kapcsolódó

Mikulás a Riedensben! Fotógaléria!

Mikulás a Riedensben! Fotógaléria!

A 2016. december 05-ével induló hét a Mikulás várás, ünneplés jegyében telt...

Drágulnak a füstölt húsok húsvét előtt, de nem lesz hiány

Drágulnak a füstölt húsok húsvét előtt,...

Drágulnak a füstölt húsok húsvét előtt, de nem lesz hiány