NYÍREGYHÁZI SZERZŐK AZ ÉV IFJÚSÁGI ÍRÓ KÖZÖTT

NYÍREGYHÁZI SZERZŐK AZ ÉV IFJÚSÁGI ÍRÓ KÖZÖTT

Idén is a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapokon adták át 2016-os Az Év Gyerekkönyve Díjakat a budapesti Vörösmarty téren. A nyíregyházi Kalapos Éva és Béres Tamás is szerepel az év ifjúsági írói között.

A 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! – Kortárs ifjúsági novellák című antológiát választották a legjobbnak, amelynek anyagát Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője és Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke válogatta – közölte a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY).

 


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kiosztott elismerésekről, így az Év Gyerekkönyve Díjakról öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek Bánfi Csilla, a HUBBY elnökségének tagja, Révész Emese művészettörténész, Varga Betti irodalomkritikus, Herédi Károly, a Híd folyóirat szerkesztője és Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) alelnöke volt tagja.

 

Béres Tamás



A Jelen! antológia kapta tehát a HUBBY Év Gyerekkönyve Díjat ifjúsági kategóriában, szerzői pedig – köztük a nyíregyházi Kalapos Éva, aki a Mátó és Béres Tamás, aki az Apám illata című novellájával szerepel a kiadványban – az Év Írója Díjat kapták, ifjúsági könyv kategóriában a kötetben megjelent írásaikért.

#kapcsolódó

Vészjelzés mobilon

Vészjelzés mobilon

A Vészhelyzeti Értesítési Szolgáltatással is segíti a lakosság biztonságát...

Emmi: Hamis, hazug tartalmú levél terjed a miniszter aláírásával az interneten

Emmi: Hamis, hazug tartalmú levél terjed...

Emmi: Hamis, hazug tartalmú levél terjed a miniszter aláírásával az interneten